'IZNIMNO TEŠKO'

PRIRODNE KATASTROFE IH OTJERALE U VELIKI MINUS Lloyd's of London zaključio 2017. s gubitkom od 2 milijarde funti

 
Oblaci iznad Miamija prije dolaska uragan Irme
 Carlos Barria / REUTERS

Britanski osiguravatelj Lloyd's of London izvijestio je u srijedu da je u 2017. godini ponovo poslovao s gubitkom, nakon pet pozitivnih godina, objašnjavajući ga nizom razornih uragana i drugih prirodnih katastrofa.

Gubitak prije poreza iznosio je u 2017. godini dvije milijarde funti (2,3 milijarde eura). U godini ranije kompanija je poslovala s dobiti prije oporezivanja od 2,1 milijardu funti.

"Tržište je imalo iznimno tešku godinu u 2017. zbog izazovnih tržišnih uvjeta i značajnog utjecaja prirodnih katastrofa", objašnjava izvršna direktorica Inga Beale.

"Zbog tih je čimbenika Lloyd's prvi puta u šest godina poslovao s gubitkom", dodala je Beale.

Ukupni je iznos traženih isplata osiguranja za pretrpljene štete u prošloj godini dosegnuo 4,5 milijardi funti, dvostruko više nego u u 2016.

"Uz uragane Harvey, Irmu i Mariju, među ostalim katastrofama (u 2017. godini), tu su i razorni požari u Kaliforniji, potres u Meksiku, poplave prouzročene monsunima u Bangladešu i klizanje zemljišta u Kolumbiji", navodi predsjednik uprave Lloyd'sa Bruce Carnegie-Brown.

Gubitak se vremenski poklopio s pripremama kompanije za poslovanje nakon Brexita, uz najavljeno otvaranje podružnice u Bruxellesu početkom iduće godine.

Kako bi stvorili uvjete za nastavak poslovanja na području Europske unije i nakon izlaska Velike Britanije u ožujku iduće godine, u Lloyd'su su prošle godine odlučili reorganizirati poslovanje, podsjeća AFP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:56