NJEMAČKE ŽELJEZNICE

REKORDNA GODINA DEUTSCHE BAHNA Lani prevezli 142 milijuna putnika, prihod uvećali na 42,7 milijardi eura, ali muče ih kašnjenja vlakova

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Njemački operater željeznica Deutsche Bahn prošlu je godinu zaključio s rekordnim prihodima i brojem putnika, no slaba točka ostaju kašnjenja vlakova koja su dodatno otežavale nepovoljne vremenske prilike, pokazali su poslovni rezultati.

Željezničko poduzeće u državnom vlasništvu u 2017. godini povećalo je broj putnika za 3,2 milijuna u usporedbi s 2016. godinom, prevezavši lani približno 142 milijuna putnika u Njemačkoj, pokazalo je poslovno izvješće objavljeno u četvrtak.

Istodobno, prihodi grupe uvećani su za 5,2 posto, na 42,7 milijardi eura, a neto dobit je porasla za 6,8 ​​posto, na 765 milijuna eura.

"Dali smo obećanje u vezi financijskih rezultata i ispunili ga", izjavio je izvršni direktor Richard Lutz.

Međutim, "zadovoljavajuće brojke ne mogu prikriti činjenicu da moramo dodatno pri pružanju usluga poraditi na kvaliteti i točnosti", priznao je.

Također, iz željezničkog poduzeća su izvijestili da je u prošloj godini oko 94,1 posto usluga bilo izvršeno unutar pet minuta od planiranog vremena.

No, na vodećoj dugoj liniji taj je postotak pao na svega 78,5 posto, a razlog su snažne jesenske oluje i početničke muke na ključnoj novoj brzoj liniji između Berlina i Muenchena.

Poboljšanje po pitanju točnosti, a ne dobiti u državnoj kompaniji bit će ključno za postizanje cilja o udvostručenju broja putnika do 2030. godine koji je zacrtala nova vlada kancelarke Angele Merkel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:58