ĐURO ĐAKOVIĆ

SKLOPILI NOVI UGOVOR ZA SERVIS TENKOVA S MORH-om Slavonskobrodski div u vojnom segmentu danas ostvaruje jako skromne prihode

 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Đuro Đaković Specijalna vozila, najveća tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, sklopila je s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske ugovor o generalnoj reviziji tenkova M-84 u vrijednosti 10 milijuna kuna. Slične ugovore kompanija potpisuje s MORH-om svake godine, a lani je njegova vrijednost bila osam milijuna kuna.

Slavonskobrodska kompanija, čiji je država najveći pojedinčani vlasnik, od osamdesetih godina prošlog stoljeća proizvela je više od 700 primjeraka osnovnog borbenog tenka M-84.

Udio prihoda u segmentu Obrane na razini 2017. godine bio je samo 6,75 posto u ukupnom prihodu Đure Đaković grupe, što je nešto manje nego u prethodnoj godini. Lanii je Đuri Đakoviću izmakao veliki posao s državom od 100 milijuna kuna, kada se MORH odlučio za izraelsku ponudu za vatrenu stanicu UT 30 MK2 za borbena oklopna vozila. Đuro Đaković se na natječaj javio s vatrenom stanicom Protector MCT 30 koju je razvijao s norveškom tvrtkom Kongsberg.

Društvo Đuro Đaković Specijalna vozila je perjanica Đuro Đaković Grupe, ostvaruje najviši prihod i zapošljava najviše zaposlenih unutar Grupe. Specijalna vozila zapošljavaju 546 zaposlenih od ukupno 1029 zaposlenih na razini Grupe (53,1 posto). Također jedino na razini Grupe bilježi značajan porast zaposlenih s 82 zaposlena više u odnosu na prethodnu godinu (17,67 posto).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:50