Širit će flotu

TANKERSKA NEXT GENERATION Brodar povećao prihode na 257 milijuna kuna i smanjio zaduženost

John Karavanić, predsjednik Uprave
 Damir Krajac / HANZA MEDIA

Brodar Tankerska Next Generation prošlu je godinu završio s 256,5 milijuna kuna prihoda što je blagi porast u odnosu na 2016. godinu, objavljeno je u nerevidiranom financijskom izvještaju tvrtke za četvrto tromjesečje prošle godine.

EBITDA, odnosno dobit prije kamata, poreza i amortizacije, za 2017. iznosila je 110,1 milijuna kuna, što je u odnosu na 2016. smanjenje od 13,8 posto. Neto dobit TNG-a iznosila je 32,1 milijuna kuna.

Flota TNG-a se trenutno sastoji od šest tankera srednjeg dometa na moru, od čega su dva konvencionalna tzv. ice class produkt tankera, a četiri eko-dizajn moderna produkt tankera, prosječne starosti 3,71 godina. Strategijom zapošljavanja flote ugovorima na tri godine, ili na kraća razdoblja na “spot” tržištu, osigurana je stabilna razina prihoda u srednjoročnom razdoblju, stoji u financijskom izvještaju brodarskog društva.
TNG je završio 2017. godinu s omjerom zaduženosti od 50 posto te ga je tako, u odnosu na 2016. godinu, smanjio za tri posto, a iz kompanije najavljuju i daljnji pad zaduženosti. Također, objavili su da su tijekom prošle godine osnažili poziciju likvidnosti te je unatoč isplati dividende u trećem kvartalu završilo ovo razdoblje sa stabilnom novčanom pozicijom.
Strategija TNG-a je u nadolazećem razdoblju proširiti flotu te povećati novčani tok, poboljšati mogućnosti isplate dividendi te povećati vrijednost za svoje dioničare, objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:00