PRODAJA IMOVINE

TELENOR NAPUŠTA TRŽIŠTE SREDNJE EUROPE Poslovanje i imovinu prodali češkoj investicijskoj kompaniji grupi PPF za 2,8 milijardi eura

Sjedište Telenora u Norveškoj
 Profimedia, Alamy

Norveška telekomunikacijska kompanija Telenor postigla je dogovor o prodaji poslovanja u središnjoj i istočnoj Europi češkoj investicijskoj kompaniji grupi PPF za 2,8 milijardi eura.

"Transakcija uključuje mobilno poslovanje u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji koje je u cijelosti u vlasništvu Telenora, te kompaniju za tehnološke usluge Telenor Common Operation", izvijestili su u srijedu iz Telenora.

"Prodaja imovine u srednjoj i istočnoj Europi važan je potez u smjeru pojednostavljenja i fokusiranja Telenorovog portfelja na regije u kojima vidimo najsnažniji potencijal za stvaranje vrijednosti", pojasnio je u priopćenju izvršni direktor Sigve Brekke.

"Nakon te transakcije Telenor će obuhvaćati integrirano poslovanje s fiksnom i mobilom telefonijom u Skandinaviji i jake mobilne pozicije u Aziji", dodao je Brekke.

Norveška je kompanija u siječnju objavila da je dobila ponudu za imovinu u srednjoj i istočnoj Europi i da je planiraju razmotriti.

Njihovo je poslovanje u toj regiji uključivalo 3.500 zaposlenika i više od devet milijuna kupaca, ostvarivši prošle godine ukupne prihode od 11,8 milijardi norveških kruna (1,24 milijarde eura), s udjelom u prihodima grupe od devet posto.

Prije najavljene transakcije Telenor je poslovao u 12 zemalja, uključujući tri nordijske, pet azijskih i četiri u središnjoj i istočnoj Europi, s ukupno 176 milijuna klijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:01