Uspjela im medijska kampanja

Tvornica Mirna Rovinja dobila više od 300 prijava, već zaposlili 30 novih radnika iz Koprivnice, Križevaca, Varaždina i Zagreba

Novi Podravkin radnik koji je krenuo u Mirnu Rovinj: Marin Muktić (19) iz Sirove Katalene završio je srednju graditeljsku školu te je bio bez posla. Na fotografiji je s majkom
 Arhiva

Novih 30 radnika iz Koprvnice, Križevaca, Varaždina i Zagreba krenulo je s radom u Mirni - Podravkinoj tvornici za prerađivanje ribe, a još devedesetak bi im se uskoro trebalo pridružiti, objavili su jučer iz Podravke.

Podravka je tijekom 2017. godine investirala oko 50 milijuna kuna u novu liniju za preradu i proizvodnju sardine, skuše i tune, a da bi proizvodnja dosegla zahtjeve tržišta, objavili su natječaj za zapošljavanje 120 radnika. Međutim, natječaj na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje nije urodio plodom pa su se marketinški stručnjaci u Mirni okrenuli medijskoj kampanji u potrazi za radnom snagom.

Najavili su plaću između 3000 i 4000 kuna, uz mogućnosti stimulacija, kao i plaćen prijevoz, smještaj i hranu. Plaća je, objavili su, u prosjeku prehrambene industrije.

U svega nekoliko dana zaprimili su tako više od 300 prijava iz cijele Hrvatske, a poziv je i dalje otvoren, kažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:10