Drvna industrija

U vinkovačkoj Spačvi imaju problem na koji su upozorili ministricu Dalić: Ulažemo u opremu, zaposlili bismo 200 radnika, ali trebamo još trupaca

Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve, i ministrica gospodarstva Martina Dalić

Ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić pustila je u rad najmoderniji europski stroj za obradu furnirskih trupaca u vinkovačkoj Spačvi.

Ovim ulaganjem vrijednim 10 milijuna kuna Spačva nastavlja višegodišnji investicijski ciklus u novu opremu i strojeve. Furnirski (Staylog) nož će omogućiti znatno veći kapacitet i kvalitetu obrade, dok će se novom tehnologijom značajno smanjiti udio škarta s 21 na dva posto, naglasili su kompaniji.

"Dosad smo uložili 60 milijuna kuna u modernizaciju proizvodnje, a do 2019. namjeravamo uložiti dodatnih 60 milijuna kuna. Pritom ne samo da smo očuvali postojećih 570 radnih mjesta, već smo zaposlili 280 novih radnika. Zaista smo ponosni što smo jedan od najvećih poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s više od 850 zaposlenika. Ambiciozni smo u razvojnim planovima i želimo zaposliti još 200 radnika, ali da bismo to ostvarili trebamo još trupaca. S ovim trenutno gorućim problemom detaljno smo upoznali ministricu Dalić i njene najbliže suradnike“, izjavio je Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:56