Uzvraćaju optužbama

UDRUGA MANJINSKIH DIONIČARA AGROKORA TRAŽI ZAŠTITU HANFE 'Model zasnovan na ništavim jamstvima podlogom je za otimanje preko 4 milijarde kuna'

 Boris Kovačev/HANZA MEDIA

“Bez usvojene nagodbe od strane vjerovnika, odobrene od strane suda, u tijeku postupka osporavanja jamstava, izvanredni povjerenik ističe jednu skupinu, manjinske dioničare, koji gube sve! Udruga manjinskih dioničara traži zaštitu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Model zasnovan na ništavim jamstvima podlogom je za otimanje preko 4 milijarde kuna 15.000 građana od strane Knightheada!” objavila je na svojoj internetskoj stranici Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor, reagirajući na prezentirani nacrt strukture nagodbe po kojem bi vjerovnici u zamjenu za dug preuzeli Agrokor.

“Za dionice u vlasništvu manjinskih dioničara tek se treba utvrditi obveza ponude za preuzimanje od strane Knightheada i savjetnika koji zajednički djeluju i preuzeli su Agrokor! Članovi nadzornih odbora koji su jamstva legalizirali nagrađeni su razrješnicama, a istim je jamstvima oteta imovina hrvatskim građanima. Udruga manjinskih dioničara Agrokora svim će raspoloživim sredstvima zaštititi imovinu hrvatskih ulagatelja”, poručili su.

Inače, nagodbu treba najkasnije u proljeće iduće godine potvrditi Vijeće vjerovnika, a potom sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:21