Puslki škver

ULJANIK NAJAVIO DOKAPITALIZACIJU Prikupljaju skoro 130 milijuna kuna

 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Pulski Uljanik pozvao je dioničare na redovitu glavnu skupštinu 12. lipnja u Puli, objavila je danas tvrtka u priopćenju na Zagrebačkoj burzi. Kompanija predlaže ulagačima povećanje temeljnog kapitala za iznos od najviše 129,9 milijuna kuna. Ovom odlukom bi se temeljni kapital društva povećao sa sadašnjih 100,6 milijuna kuna na najviše 230,7 milijuna kuna.

Uljanik namjerava izdati barem 2,166.166 do najviše 4,333.333 novih redovnih dionica, nominalne vrijednosti 30 kuna. No, ističe se u objavi, postojeći dioničari neće imati pravo prvenstva kod upisa dionica, nego mogu sudjelovati u postupku povećanja temeljnog kapitala pod jednakim uvjetima kao i svi drugi ulagači.

Uljanik će u javnom pozivu, koji će biti objavljen nakon glavne skupštine, pozvati investitore da u pet radnih dana od datuma navedenog u pozivu upišu i izvrše uplate u Privrednoj banci Zagreb. Poziv će također imati informacije o minimalnom broju dionica koje svaki zainteresirani investitor mora kupiti.

Uljanik d.d. završio je prošlu godinu s 10,4 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja, a imali su ukupnu imovinu od 3,47 milijardi kuna. Cijela Uljanik grupa je, pak, lani imala gubitak nakon oporezivanja od 173 milijuna kuna. Ukupna imovina grupe iznosila je 4,08 milijarde kuna.

Na glavnu skupštinu mogu doći svi dioničari, osobno ili putem predstavnika, a njihov status dioničara određuje se 22. svibnja. Na tom događaju predložit će se i odluka o produljenju mandata članovima Nadzornog odbora Renati Kašnjar-Putar, Đinu Šverku i Rajku Kutlači. Osim njih, za člana NO izabrat će se i Dragutin Pavletić, direktor Uljanik plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:01