POZITIVNI POKAZATELJI

UPRAVA AGROKORA NEGIRA DA PRODAJE KONZUMOVE TRGOVINE U BiH 'Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Poslovanje je stabilizirano, nastavlja se s radom'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 11.01.2018. u 21:00

Zagreb, 240112. Jutros je u Konzumovoj trgovini u trgovackom centru Cvjetno izbio manji pozar na aparatu za pecenje mesa. Radnici Konzuma sami su ugasili pozar a trgovina je do daljnjeg zatvorena.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

 

Uprava Agrokora zanijekala je u četvrtak navode medija u Bosni i Hercegovini koji su se pozvali na European Supermarket Magazine da će ovaj koncern prodati Konzumove trgovine u BiH, objavio je portal Klix.

"Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Prema posljednjem izvještaju izvanredne uprave vidljivo je da je poslovanje Konzuma u BiH stabilizirano. Ova kompanija nastavlja dalje s radom", rekla je uprava Agrokora, prenosi Klix.

Navela je kako pokazatelji govore o pozitivnim učincima poslovnog repozicioniranja Konzuma u BiH, s naglaskom na još povoljnije cijene i dostupnu kupovinu u susjedstvu u manjim formatima.

European Supermarket Magazine objavio je da prinudna uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzumove trgovine na prostoru Bosne i Hercegovine, što je prenio veliki broj medija u BiH.

Ovaj magazin naveo je i da će se kao dio procesa restruktuiranja, čiji je cilj izbjegavanje stečaja, zatvoriti desetine prodavnica u Hrvatskoj u zadnjih šest mjeseci, te prodati Konzumove trgovine u BiH.

Iz uprave Agrokora su potvrdili da je ta kompanija zatvorila manji broj trgovina u Hrvatskoj.

"Kada je riječ o Konzumu u Hrvatskoj, ova kompanija je kao sastavni dio procesa restrukturiranja zatvorila manji broj trgovina, a sve s ciljem osiguranja dugoročno održivog i profitabilnog poslovanja i očuvanja radnih mjesta", naveo je Agrokor.

Izdvajamo