Najveći turistički poslodavac

Valamar Riviera izdala 'jamstvo' radnicima: Minimalna neto plaća 5000 kuna

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere
 Goran Šebelić / CROPIX

Od 1. travnja 2018. godine minimalna neto plaća radnika u Valamar Rivieri, jednoj od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, iznosi pet do sedam i pol tisuća kuna. Uprava Valamara, danas je, zajedno sa sindikatima donijela takozvanu odluku “Valamar jamstvo” na temelju poreznih rasterećenja za sezonski rad. Valamar Riviera, osim povećanja neto primanja, sezoncima osigurava smještaj i tri topla obroka. Najveći turistički poslodavac ove će godine zapošljavati 6600 djelatnika, otvoriti čak 600 novih radnih mjesta u 30 hotela i 15 kampova od Istre i Kvarnera do Dubrovnika.

- U procesu smo zapošljavanja sezonskih radnika za ovu godinu i zadovoljni smo činjenicom da nam se velik broj djelatnika vraća i da je interes za rad u Valamaru iz godine u godinu sve veći. Samo u hotele za zaposlenike u zadnje dvije godine uloženo je više od 60 milijuna kuna. Porezno rasterećenje davanja za smještaj i topli obrok u potpunosti smo usmjerili na povećanje plaća svih djelatnika, a osigurali smo i dodatna sredstva za postizanje minimalnih primanja od 5.000 kuna neto. U Valamaru su djelatnici jednako važni kao i gosti, te nastavljamo ulagati u materijalna prava, uvjete rada, ali i edukaciju nužnu za razvoj njihovih karijera, istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove.

Sezonski radnici smješteni su, u Rapcu, na otoku Krku i u Poreču u “Kući Valamar”, koju čine tri hotela, a ove sezone planira se izgradnja i četvrtoga. Sezoncima su na raspolaganju novouređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorijama za odmor i druženje, kao i druge brojne pogodnosti. Također, zaposlenici imaju mogućnost pohađati razne edukacije i treninge, priliku za nagrade u okviru 18 programa nagrađivanja te mogućnosti napredovanja i razvoja karijere u svim segmentima turističkog poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:58