NAKON VIŠE OD 20 GODINA

VRAĆA SE NEKAD MEGAPOPULARNA IGRICA Devedesetih godina njome su bila zaluđena gotova sva djeca, a danas dolazi na pametne telefone!

 
Tamagotchi je pušten u opticaj 1996. godine u Japanu
 / Profimedia, Alamy

Stigla je dobra vijest za sve ljubitelje Tamagotchija, popularne igračke kojom su krajem 90-ih bila opsjednuta skoro sva djeca. Njen kreator, japanska tvrtka Bandai Namco, najavio je kako će se virtualni ljubimci Tamagotchi od sredine ovog mjeseca moći, maziti, paziti i hraniti na zaslonima mobitela.

Naime, njihova nova aplikacija My Tamagotchi Forever od 15. ožujka bit će dostupna za IOS i Android, objavila je ta tvrtka. Kako će izgledati mobilna igrica, možete vidjeti u videu.

Tamagotchi je sada moderniziran i stiže s boljim grafičkim elementima. Virtualni ljubimci moći će se škakljati tapkanjem po zaslonu mobitela, a najveća novost je da će postojati virtualan grad u kojem će svi ljubimci moći družiti. Podsjetimo, virtualni kućni ljubimci prvi puta su pušteni u opticaj 1996. godine u Japanu, a potom su godinu dana kasnije osvojili čitav svijet. Od tada je japanska tvrtka prodala više od 82 milijuna Tamagotchija.

Bandai Namco objavio je krajem prošle godine kako će ponovno proizvoditi Tamagotchi igračke, ali u nešto manjem obliku, za sve one koje istinski hvata nostalgija. Igračka dolazi u šest različitih dizajna, a svaki igrač može dobiti i po šest ljubimaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:55