biljke energetski vampiri

Ove tri biljke nikako nemojte držati u domu jer privlače negativnu energiju

 /SHUTTERSTOCK

Ako razmišljate da svoj dom obogatite nekom biljkom, zaboravite na ovo dvoje jer, po vjerovanjima, privlače jad i nesreću.

Kao negativci ističu se kaktusi s kojima treba biti oprezan jer donose negativnu energiju, no malo tko zna da je sljedeća na listi monstera, a zatim difenbahija.

image
/SHUTTERSTOCK

Ove sobne biljke smatraju se moćnim energetskim vampirima. Stručnjaci za Feng shui vjeruju da ove biljke crpe mentalnu snagu svojih vlasnika i unose razdor u odnose. Njihov negativan utjecaj posebno je jak u malim stanovima, pa je ove velike zelene biljke bolje držati u javnim ustanovama i velikim gospodarskim društvima gdje je svakodnevno veliki promet, prenosi Krstarica.

image
/SHUTTERSTOCK

Velika monstera koja se širi i raste simbol je napretka i blagostanja u poslovnim prostorima, ali u stanu, pogotovo ako je mali, "zagušuje" prostor i ometa slobodan protok pozitivne energije. Zbog toga se naziva i biljka energetski vampir. Difenbahija je, pak, otrovna biljka koju ne smijete držati u kući ako imate malu djecu ili kućne ljubimce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 12:16