POMOĆ BILJKAMA

Poznati dizajner interijera otkriva svoj trik za dohranu biljaka: potražite je u kupaonici

 Unsplash
Bobby ima nekonvencionalan način hranjenja svojih biljaka – a vi vjerojatno imate ključni sastojak "ispod umivaonika"

Bobby Berk nije stranac ni za koga tko pomno prati svijet uređenja interijera - ali njegov najnoviji savjeti su više usmjereni prema biljnom svijetu i njegovu očuvanju. Stručnjak za dekoraciju i zvijezda Netflixa privremeno se udaljio od svijeta dizajna kako bi se pozabavio svojim zelenim ljubimcima – i kako ih očuvati zdravima dugo vremena.

Podijelivši svoj prikladno nazvan "slani trik" u novoj sezoni Queer Eye-a, Bobby je otkrio da je njegova ideja instantno rješenje za dohranu biljaka. A najbolji dio? S njegovim savjetom možete (vjerojatno) eksperimentirati bez da izađete iz kuće ili da potrošite novac.

image
Unsplash

BERKOV TRIK ZA BILJKE

„Ako tražite brz i jeftin način za gnojidbu biljaka, vjerojatno ćete se iznenaditi kad saznate da je već vjerojatno negdje u vašem domu”, kaže Bobby.

Epsomova sol (magnezijev sulfat) ili još zvana gorka sol odnosno sol za kupku je kemijski spoj koji ste možda već naučili koristiti u svome domu. Prema Bobbyju, to je „sjajan način da pomognete vašim biljkama da apsorbiraju hranu” – a postoje dva načina da obogatite svoje zelenilo uz pomoć ovog pripravka.

Kao prvo, Bobby Berk preporučuje da uzmete žličicu Epsomove soli i stavite je izravno u tlo vaše biljke. Alternativno, možete uzeti jednu čajnu žličicu i pomiješati je u šalici vode prije nego „lagano pošpricate po biljci. Oba načina su vrlo jednostavna i brza”, zaključuje Bobby.

image
Unsplash

A budući da je Bobby stručnjak za interijere, nema nekog posebnog razloga zašto mu ne bismo vjerovali i poslušali ovaj savjet kako bi pomogli svojim zelenim sustanarima.

Koliko često biste trebali slijediti Bobbyjev savjet? Preporučuje se korištenje oko „dvije žlice na 5 litara vode” za mjesečno hranjenje kućnih biljaka. U međuvremenu, trebali biste koristiti "jednu žlicu na metar četvorni" za grmlje i zimzelene biljke svaka dva do četiri tjedna.

Ova lagana ideja osigurat će da vaše biljke cvjetaju tijekom hladne sezone i dugo u ljeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 10:41