ZA BESPRIJEKORAN IZGLED KUHINJE

Top trendovi koji će u 2019. godini vladati u kuhinjama

 

Moderni domovi rezultat su promjena koje diktira svakodnevna životna situacija, ali i aktualna moda pa se tako svake godine javljaju trendovi u uređenju koji nam služe kao smjernice pri renovaciji i osvježavanju našeg životnog prostora. Kuhinja je uz blagovaonicu i dnevni boravak postala zona kreativnosti i uživanja u kojoj volimo provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima. Organizacijski i funkcionalno ovaj vrlo zahtjevan prostor postaje sve veći dizajnerski izazov pa vam stoga izdvajamo top trendove koji vladaju u kuhinjama u 2019. godini!

Sigurno ste već mnogo puta čuli izreku “Kuhinja je srce doma”, i to je potpuno točno, u većini obitelji dan počinje i završava u kuhinji. U njoj se kuha, sjecka i čisti, ali i druži, jede, priprema za posao... S obzirom na važnost ove prostorije u domu, bitno je da bude: funkcionalna, kvalitetna, napravljena od izdržljivih materijala jednostavnih za čišćenje, ali i u trendu, a koji su trenutni, a koji vječni trendovi u opremanju kuhinja, pokazali su i ove godine brojni izlagači na europskim sajmovima, a mi smo za vas u ovom članku izdvojili favorite, koji se ističu dizajnom, funkcionalnošću i vrhunskom kvalitetom koja će vam besprijekorno služiti dugi niz godina.

Pa, krenimo redom. S obzirom na to da znamo što se sve događa u kuhinji, jasno je da je najvažniji segment o kojem treba voditi računa pri odabiru kuhinje kvaliteta materijala koji će se koristiti.

1. MATERIJALI ZA RADNE POVRŠINE I FRONTE
COMPACT PLOČE

Tržište je preplavljeno s nizom materijala,a na samom su vrhu ekološki i tehnološko napredni materijali koji snažno interpretiraju prirodu. Stoga bismo kao najtrajniju, najljepšu i najpraktičniju radnu površinu uvijek odabrali Compact ploču. Riječ je o površini koja slijedi najnovije dizajnerske trendove i stvara vizualni dojam prirodnog kamena. Ima čvrstu mat završnu obradu, koja je dodatno pojačana anti-fingerprint efektom posebnom zaštitom od otisaka prstiju, a krajni izgled je besprijekoran.

Compact ploče su otporne na: udarce, ogrebotine, savijanje, smrzavanje i vrućinu, otapala i kemikalije, vlagu i vodenu paru, zbog čega su pogodne za izradu namještaja u vlažnim prostorima, a radi neporoznosti, jednostavnosti za čišćenje te higijenske opornosti koriste se u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu. Tanke su iiznimno kompaktne, vrlo atraktivne i dugovječne!

Pogodne su za izradu: namještaja, opreme sanitarnih prostora, wc kabina, zidnih obloga, ograda dvorišta i balkona, fasada, vrtnih stolica i stolova itd.

KUHINJSKE FRONTE NOVE GENERACIJE

Kada je riječ o estetici kuhinjskih fronta, bez puno razmišljanja bismo odabrali dekorativnu trodimenzionalnu RAUVISIO Wave 3D površinu. Svojim predivnim dubokim i valovitim reljefom RAUVISIO Wave će svaku kuhinju učiniti upečatljivom.

No, ako u svoju kuhinju želite unjeti dašak glamura, nove, puno kvalitetnije alternative lakiranim i mat frontama su RAUVISIO Akril i RAUVISIO Crystal površine. Bez obzira radi li se o visokom sjaju ili mat završnoj obradi ovi otporni dekori plijene pažnju izvrsnom obradom rubova. Osim što su prikladni za izradu fronti u kuhinjama, koristi se i za izradu namještaja u kupaonicama i poslovnim prostorima.

2. NOVE TEHNOLOGIJE I MEHANIZMI

Još neki dan uređaji koje možemo pokrenuti sa svog smartphonea iz kreveta ili ured, zvučalo bi kao znanstvena fantastika. Danas je to stvarnost, i to u nekim slučajevima ne preskupa, koja nam pomaže da svakodnevne aktivnosti obavimo brže, kvalitetnije i jednostavnije, bez obzira je li riječ o skrivenim utičnicama ili raspjevanoj rasvjeti s daljinskim upravljanjem. Jedan od noviteta koji nam je posebno privukao pažnju, kada je riječ o novim tehnologijama je Letroh profil. Riječ je o inovativnom rješenju koji omogućuje postavljanje i pozicioniranje utičnica, rasvjete i dodatnih uređaja bez ikakvog alata, električarskih ili zidarskih radova. Vrlo je fleksibilan, što znači da utičnice i rasvjetu možete postaviti na pozicije koje će odgovarati upravo vašim potrebama bez obzira jesu li ugrađeni u savaćim sobama, uredima ili izložbenim prostorima

Osim toga, jednostavan dizajn ultra-tankog Letroh profila estetski odgovara svakom dizajnu kuhinje i dolazi u tri boje: satensko srebrnoj, polirano srebrnoj i bijeloj. Ima ugrađenu vrlo diskretnu, ali atraktivnu ambijentalnu LED rasvjetu, koja će osvijetliti vašu radnu ploču i oblogu zida.

PODIZNA VRATA NA VISEĆIM ORMARIĆIMA

Podizna vrata bez ručkica već su dugo hit, a sustavi za otvaranje ormarića i ladica bez ručkica dovedeni su do savršenstva, i ima ih više nego što možete zamisliti. Novi modeli kombiniraju različite boje i materijale kuhinjskog namještaja, a ladice i vrata pokreće pametan okov koji kuhinjama osigurava dugi vijek trajanja. Dovoljan je samo lagani dodir fronte i vrata se već otvaraju. Čak se i velike i teške fronte lagano podižu kao da gravitacija i ne postoji. Osim toga, mogu imati i prekidač na stranici korpusa za tiho i lagano zatvaranje te zaštitu od prignječenja prstiju. Inovativna konstrukcija spojnica CLIP TOP osim prigušenog zatvaranja vrata omogućuje brzo pričvršćivanje i skidanje fronti bez alata.

Još jedna velika prednost podiznih vrata je komforan pristup unutrašnjosti ormara. U njima je sve uvijek pregledno i na dohvat ruke.

Čak i ako imate ograničen prostor u kuhinji koji vam ne dozvoljava velike fronte, ne brinite, u Iverpanu možete izraditi fronte kakve god poželite. Male fronte najčešće se postavljaju na visoke gornje ormariće iznad hladnjaka ili na bilo koji drugi manji ormarić koji će vas jednako oduševiti svojom praktičnom upotrebom i sustavom za blago i tiho zatvaranje zahvaljujući inovativnoj tehnologiji BLUMOTION.

UTIČNICA VERSAHIT DUAL

Koliko puta vam se dogodilo da zbog nedostatka utičnica kuhinjske uređaje morate koristiti u dnevnom boravku ili razvlačiti produžne kabele po stanu? Ako nas pitate, nema ništa gore od kuhinje koja nije funkcionalna, a mogla bi biti. Sve što trebate je elegantna i neprimjetna VersaHit ugradbena utičnica. Savršeno pristaje svakoj radnoj ploči, ali i drugom namještaju. Možete ju ugraditi u ormariće, ormare, stol u spavaćoj sobi, stol u dnevnoj sobi, u ured, hotel ili apartman. Može li bolje? Može. Zahvaljujući smanjenoj dubini od samo 40 mm, utičnica je dobro skrivena, a otvara se pritiskom na jednu od dvije tipke te laganim pomicanjem poklopca.

3. ORGANIZACIJA KUHINJE

Dosta vam je kaosa i traženja posuda po kuhinjskim ormarićima, koje u kaotičnim i nepreglednim ormarima jednostavno ne primjećujete? Niste jedini. Jeste li već razmišljali o kupovini nove kuhinje, koja će vas besprijekorno služiti, a vrijeme provedeno u pripremanju ukusnih obroka za obitelj i prijatelje pretvoriti u pravi užitak? O organizaciji života, doma, pa tako i kuhinje danas možete pročitati gomilu knjiga i članaka, ili pogledati serijal Marie Kondo, samo dajte, nemamo mi ništa protiv. No, brzo ćete se naći u istom kaosu i koliko se god trudili, uvijek će vam dio posuđa i namirnica biti nespretno i nedostupno negdje iza spremljeno.

Danas postoji bezbroj sistema koje možete prilagoditi upravo vašoj, velikoj ili maloj kuhinji, a među najboljima je Legrabox sustav ladica jasnih linija i jednostavog dizajna. Legrabox sustav pogodan je i za montažu visokih fronti što omogućuje izvedbu ladice u ladici. Ambia line novi je sustav unutarnjih pregrada za Legrabox i čini ga idealnim saveznikom u organizaciji kuhinje u kojoj će vam sve uvijek biti pregledno, vidljivo i lako dostupno. Okviri se mogu u trenu umetnuti i po želji pozicionirati, a sigurno uporište omogućuje magnetno fiksiranje i protuklizne nožice. Tu je i vodilica koja prilikom svakog otvaranja pruža udobnost kretanja. Svoju kuhinju možete i sami dizajnirati poštujući nekoliko pravila dobre organizacije prostora unutar kuhinje.

SMOČNICA U KUHINJSKOM ORMARU

Otvoreni tlocrt dnevne zone u kojoj su kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica jedna povezana prostorija, ima svoje prednost, ali i mane, a jedna od njih je gubitak ostave. No, ne brinite i za to u Iverpanu imaju rješenje. Dodatni prostor za držanje namirnica uvijek je dobrodošao, a dopadljiva smočnica jednostavnog dizajna smještena u kuhinjskom ormaru, rješenje je koje itekako trebamo. Riječ je o kuhinjskoj koloni namijenjenom za pohranjivanje i organizaciju namirnica, koji maksimalno štedi prostor i omogućava dobru preglednost i pristupačnost zahvaljujući okvirom s potpunom izvlakom, testiranom na preko 50.000 otvaranja. Ima pet moderno dizajniranih košara s elegantnim dnom izrađenim u tamno sivoj imitaciji betona.

KUHINJSKE LADICE

Prostor u ormariću ispod sudoper još je jedna bolna točka mnogih kuhinja. No, to ne mora biti tako. Iverpan nudi rješenje za maksimalno iskorištenje prostora unutar ladica ugradnjom posebno osmišljenih kanti, ekstra velikog kapaciteta, idealnih za odvajanje svog otpada od staklenih i plastičnih boca do konzervi, kartonske ambalaže i hrane, više kanti s poklopcima zapremina od 11 l do 26 l po kanti, u modernoj Orion Gray boji.

Kante za velike ladice su izrađene od kvalitetne plastike koja ne upija mirise, a proizvod se može dodatno opremiti s plastičnom posudom koja ima unutarnje pregrade za organizaciju proizvoda za čišćenje, koje je moguće nositi prilikom pospremanja doma, a koje inače držimo "daleko od očiju". Ladica se može u potpunosti izvući što uvelike olakšava dostupnost i preglednost unutar košara, a moguća je varijanta kanti s poklopcem za automatsko otvaranje, koji se pričvršćuje na stranice ormarića.

MYZYME sistem raspršivanja

9XL linija može se integrirati s posebnim patentiranim poklopcem koji, zahvaljujući enzimskoj tekućini MYZYME, omogućuje eliminaciju neugodnih mirisa. Poklopac je dostupan pojedinačno ili u sklopu kompletiranog sistema kanti za ladicu.

MYZYME enzimska tekućina je bez mirisa i napravljena je od potpuno prirodnih sastojaka. Raspršujući MYZYME tekućinu svakodnevno možete trajno se eliminiraju neugodni mirisi vlažnog organskog otpada.

4. RASVJETA U KUHINJI

Rasvjeta je bitan element svake kuhinje. Osim što je poželjno da je vizualno atraktivna, još je bitnije da kvalitetno osvjetljava prostor i da je praktična. Dobra kuhinjska rasvjeta će vam olakšati pripremu i kuhanje hrane, ali i prostor učiniti iznimno ugodnim za objed i druženje. Nova rasvjeta iz Iverpana, ima sva rješenja za svaku situaciju u kuhinji, kao niti jedna do sada.

Za vaše staklene police unutar kuhinjskih elemenata tu je Edge rasvjeta koja nudi jednostavno i cjenovno prihvatljivo rješenje, a daje lagano ambijentalno svjetlo koje će se uklopiti u dizajn svake kuhinje.

Rasvjeta adekvatna za ugradnju iznad radnih ploča i u elemente sa staklenim policama i frontama je Lara SLS. Iznimno je jaka (3 W), ali ima mogućnost zatamnjenja.

TrioTone Hype je jedinstveno rasvjetno tijelo, koje ima mogućnost mijenjanja boje svjetla: toplo, hladno i neutralno, a podešava se pomoću prekidača na stražnjoj strani lampe. Kod planiranja osvjetljenja, preporučuje se ugradnja 2-3 rasvjetna tijela na svakom metru, a dobro pozicioniranirana TrioTone Hype lampa na donjoj strani gornjih kuhinjskih elemenata, osigurat će vam dovoljno osvjetljenja na cijeloj radnoj površini kuhinje. Modernog je dizajna i debljine je svega 13,5 mm.

Arrow je moderno dizajnirana radna rasvjeta visokog intenziteta i širokog kuta svjetlosti čime se postiže optimalna osvijetljenost vaše kuhinje. Vrlo je tanka i diskretna, a ima i mogućnost zatamnjenja s priloženim senzorom.

Savitljiva rasvjetna traka Sigma LED, inovacija je na tržištu. Riječ je o fleksibilnoj traci koja se može lomiti pod kutevima bez rezanja. Brzo se i jednostavno lijepi na podlogu i jednostavno je rješenje za postizanje ambijentalne atmosfere u kuhinji.

Rasvjeta Solus je jednostavna baterijska lampa posebno kreirana za osvjetljenje ormara i unutrašnjosti elemenata. Dolazi s integriranim PIR senzorom pokreta koji automatski uključuje sva spojena svjetla kada se vrata ormara, ormarića ili garderobe otvore i gasi kada se vrata zatvore .Za super jednostavnu montažu potrebne su svega dvije minute. Sadrži punjivu LI-ion bateriju koju je potrebno puniti svakih 5 mjeseci (izračun je baziran na dnevnoj potrošnji od 2,5 minute).

5. WATERFALL U KUHINJI

Kad visokokvalitetna izrada i dizajn pronađu zajednički jezik, rezultat su vrhunski proizvodi s izuzetnim osjećajem za detalje. Waterfall sudoperi imaju sva svojstva vrhunskih CRISTADUR® materijala koji su 4X čvršći od bilo kojeg sudopera na tržištu. Svaki je sudoper izrađen i završno obrađen u procesu pojedinačne obrade i ima neporoznu površinu, koja osigurava potpunu prirodnu antibakterijsku zaštitu. Vrlo je otporan, jednostavan za održavanje te dodatno ojačan stakloplastičnom armaturom postavljenom u cijelom presjeku sudoperu i posebno ojačanim dnom korita. Jednostavnog je modernog dizajna te je dostupan u više boja. Moguće ga je ugraditi ispod, iznad ili u ravnini radne ploče te lijevo ili desno. Dolazi u kompletu sa sifonom i daljinskim upravljanjem.

6. ZELENI VERTIKALNI VRT

Želite li unijeti u svoj dom ili poslovni prostor malo zelenila koje ne morate održavati, zeleni vertikalni vrt na zidu ili stropu mogli bi biti pravi izbor za vas. Zeleni će vertikalni vrt transformirati vaš životni i radni prostor u zelenu oazu, u kojoj ćete se osjećati smireno i opušteno i pritom će vam uljepšati svakodnevicu.

Zelena arhitektura već je neko vrijeme popularna u urbanim sredinama i može se primijeniti na najrazličite načine, a jednom kad se ugradi, više ju nije potrebno održavati, što je dobro rješenje za sve koji često putuju ili nemaju vremena brinuti o malim zelenim biljkama. Još neke dobre karakteristike vertikalnog vrtova su: nisu štetni za zdravlje, jer ne privlače na sebe kukce i bakterije te su vrlo otporni na razne klimatske uvjete.

Svaki se zid izrađuje prema željama kupca te priprema na više ploča koje se jednostavno montiraju, jedna uz drugu, na gotovo sve vrste podloga: zidove, strop, namještaj i sl. Proizvod je klasificiran kao “ECO-FRIENDLY” i “KIDS-FRIENDLY” i 100% je prirodan, a dobiva se procesom stabilizacije. Zeleni zid ne treba zalijevati, ne traži svjetlo ni prehrana dugi niz godina, bez straha da će uvenuti. Što se tiče optimalnih uvjeta, najvažnije je da instalacija nije direktno izložena sunčevim zrakama i na ispuhu klime. Ako pak dođe do oštećenja na nekom dijelu zelenog zida, zamijeniti se može samo oštećeni dio zbog čega životni vijek zida može biti jako dug.

Uz to, zeleni su zidovi izuzetno pogodni za interijere u hotelskim kompleksima, restoranima, barovima, trgovačkim centrima, zdravstvenim ustanovama, wellnessima, raznim uredima i izložbenim prostorima.

Sve dodatne informacije saznajte iz prve ruke u IVERPAN trgovini, Ulica grada Gospića 3, Zagreb, gdje je izložena ova fascinantna kuhinja ili posjetite službenu stranicu: iverpan.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:51