PROMO

U kupaonici budućnosti

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 09.04.2019. u 14:23

 

Uz asortiman Viu keramike, asortiman XViu namještaja i odgovarajuće kade, Duravit i Sieger dizajn predstavljaju kompletan asortiman kupaonica koji odiše dizajnom u budućnosti. Postindustrijska elegancija komada proizlazi iz interakcije mekih, organskih oblika s preciznom geometrijom i detaljima koji su dovršeni do dosad nedostižne razine savršenstva. Oštri kontrasti nastaju na površinama koje kombiniraju najfiniju keramiku, staklo i metal s mat lakovima ili visokokvalitetnim drvom.
Novi asortiman obuhvaća cijelu kupaonicu: prostor za pranje, kupanje i WC. Ponavljajući elementi dizajna i posebni detalji definiraju elemente skladnog unutarnjeg uređenja. Vrhunac je varijanta područja pranja koja se temelji na patentiranoj tehnologiji Duravit c-bonded. Vanjski izgled je strog pravokutnik, dok se u unutrašnjosti nalaze nježne organske obline s prostranim unutarnjim umivaonikom i velikodušnom policom.

Rub koji ide uz platformu za slavinu nastavlja se kao suptilna vanjska linija. Suptilni detalj vodoravnog preljeva unutar bazena naglašava horizontalne linije vanjskog oblika. Unutarnja keramika podsjeća na mekoću vode. Neki iznenađujući detalji: bijela keramička pileta sifona je u ravnini s unutarnjim bazenom u otvorenom položaju. Istaknuta kontura noseće metalne konzole s V-profilom u elegantnoj CHAMPAGNE MATT ili avangardi Black Matt stvara dinamičan interes. Pojedinačne kombinacije mogu se ostvariti zahvaljujući staklenoj polici koja je dostupna u četiri boje.

Iz drugog kuta, trodimenzionalne noge metalne konzole vizualno se pretvaraju u fine linije. Ova razina savršenstva proteže se do najsitnijih detalja. Akrilna oplata na donjoj strani bazena skriva strukturu za učvršćivanje, kabele i spojna crijeva, tako da razrađena tehnologija, na primjer za elektroničku slavinu D.1e, ne utječe na dizajn. Potpuno glazirani odozdo, Viu umivaonici, dostupni u pet veličina, kao i umivaonik za ruke, također su idealni kao pojedinačna rješenja. Njihov oblik slijedi C-BONDED dizajn umivaonika.

Alternativne varijante prostora za pranje, s umivaonikom za namještaj, ugrađenim umivaonikom ili s nadgradnim umivaonikom i odgovarajućom ladicom za umivaonik s odjeljkom za izvlačenje ili s dvije ladice, imaju istaknute bočne aluminijske profile u obliku slova V, koje su također dostupne u champagne Matt i Black Matt boji. Njima se i cijelom rasponu namještaja iz XViu-a posebno naglašavaju konture. Ton-in-tone kao i kontrastne opcije mogu proizvesti različite kombinacije koristeći različite materijale. Niz visokokvalitetnih završnih premaza od drveta, laka i dekora stvara bogatstvo kolekcija stilova od „srebra“ do „tamnog“.

Varijacije vrata u poluprozirnom dimljenom staklu mogu se isporučiti za visoke i polu-visoke ormare. Tehnički optimizirane, ali vizualno suptilne, glatke spojnice za otvaranje i zatvaranje vrata.

Bočni profili ogledala i ormarića sa zrcalnim stranicama odražavaju individualni jezik dizajna XViu. Modeli opremljeni prekidačem za senzore nude maksimalnu udobnost s osvjetljenjem koje se može prigušiti. Varijanta s kontrolom ikona na površini zrcala, prva za ormariće za zrcala, također ima i ambijentalno osvjetljenje i funkciju prebacivanja svjetla u boji: pri svjetlosti većoj od 300 luksa, svjetlost se može kontinuirano podešavati od 2.700 (toplo svjetlo) do 6,500 kelvina (hladno svjetlo). Grijanje je dostupno za sva ogledala, a standardna značajka za ICON varijante.

Daljnji vrhunac serije XViu je samostojeća kada, koja privlači pozornost. I ovdje naglašeni metalni okvir s poznatim profilom u obliku slova V dolazi u Champagne Matt ili Black Matt kao kontrast visokom sjaju bijelom akrilu. Okvir nosi samostojeću kadu (dvije veličine: 160x80 cm i 180x80 cm), I čini precizan pravokutnik gledano odozgo, sa ergonomskom I organskom formom unutrašnjosti. Precizna završna obrada i savršena estetika, također suptilno integrirajući izljev , ističu sofisticirani dizajn.

Nove D.1 i D.1z mješalice , zajedno s elektroničkom D.1e varijantom, savršeno odgovaraju dizajnu serije . Xviu kupaonski program dostupan je u 34 završne obrade i dizajnom je usklađen sa VeroAir, ME BY STARCK i P3 Comforts serijama . Viu keramika se također može kombinirati s XSquare, L-Cube i Brioso serijom namještaja.

Duravit AG

Osnovan 1817. u Hornbergu u Schwarzwaldu, Duravit AG je danas vodeći svjetski proizvođač dizajnerskih kupaonica. Tvrtka je aktivna u više od 130 zemalja diljem svijeta i zalaže se za inovacije u području dizajna potpisa, tehnologije za poboljšanje udobnosti i vrhunske kvalitete. U suradnji s istaknutim međunarodnim dizajnerima, kao što su Philippe Starck, EOOS, Phoenix Design, dizajn siegera, Kurt Merki Jr., Christian Werner, Matteo Thun i Cecilie Manz, tvrtka razvija jedinstvene kupaonice koje poboljšavaju kvalitetu života korisnika na kontinuiranoj osnovi. Duravitov proizvodni asortiman obuhvaća sanitarnu keramiku, kupaonski namještaj, kade i tuš kade, wellness sustave, tuš-WC, slavine i pribor te instalacijske sustave.