VELIKI NAGRADNI NATJEČAJ!

UPOZNAJTE VLASNIKE DNEVNIH BORAVAKA I PROČITAJTE STAVOVE ŽIRIJA 'Prozračan, osunčan, skladan, topao i ugodan dnevni boravak za relativno malo novca'

PROFIL

VLASNIK: Igor Ujčić
INFO:
dnevni boravak površine 28 kvadrata u kući od 95 kvadrata
LOKACIJA:
Pazin

Gdje se nalazi boravak (stan ili kuća)?

Kuća.

Koliko je velik dnevni boravak, a koliko cijeli životni prostor?

Dnevni boravak ima oko 28 četvorna metra, a kuća ukupno 95 kvadrata.

GLASAJTE ZA NAJLJEPŠI DNEVNI BORAVAK

Prema čijoj je ideji uređen prostor?

Ideja uređenja bila je moja.

Gdje ste pronašli inspiraciju za uređenje dnevnog boravka?

Na internetskim stranicama www.archdaily.com, www.homedsgn.com, www.archilovers.com i drugim.

Što vam je bilo važno pri uređenju?

Dobiti prozračan, osunčan, skladan, topao i ugodan dnevni boravak za relativno malo novca.

Koji materijali i boje prevladavaju u dnevnom boravku?


Od materijala prevladavaju drvo, beton i različite teksture tkanina, dok su boje u pastelnom tonalitetu bež-smeđe s kontrastom sivih-taupe tonova.

Gdje je nabavljen namještaj?

Većina je namještaja nabavljena u Ikei, Meblu i preko portala Vivre.

Koliko je dugo trajalo uređenje?

Uređenje je trajalo 30-ak dana.

Kakve je sve radove uređenje zahtijevalo?

Nije bilo posebnih radova jer se radilo novom objektu i unaprijed projektiranom prostoru.

Koliko ste novca uložili u uređenje?

Oko 18.000 kuna.

Na što ste posebno ponosni što se tiče uređenja?

Na betonski strop.

KOMENTARI ŽIRIJA

arhitektica Kata Marunica (NFO): Prostor boravka povezan je s ugodnom terasom koja postaje vizualni produžetak unutrašnjeg prostora. Svaka fotografija donosi određeno iznenađenje u smislu korištenih tekstura i boja. Prisutna je kombinacija različitih stilova namještaja, možda bi prostor bio još uspješniji kada bi se koristili neki osobniji detalji i izbjegavali "trendi" elementi.

arhitektica Mia Roth - Čerina (Roth i Čerina): Iako se u boravku kombiniraju vrlo različite površine, uzorci i stilovi, rezultat je uglavnom koherentna cjelina koju bi značajnija zastupljenost prirodnih materijala (posebno obloge poda) dodatno naglasila.

arhitekt Nikica Tabain (KAP4): Podna i zidna keramika, obrada drugog dijela zida i stropa, odvažan je i hrabar potez koji ipak graniči s uspješnom, tj. manje uspješnom kombinacijom. Uravnoteženi odabir namještaja i rasvjetnih tijela boravku stvara vrlo živu i privlačnu atmosferu.

arhitekt Robert Križnjak (Arhitektonski studio Križnjak): Dizajniran dnevni boravak sa naglaskom na materijale i uzorke. Kombinacija klasičnog i modernog. Zanimljiv detalj stropa – obrađeni beton.

arhitektica Tatjana Grozdanić Begović (3LHD): Interijeri su scenografije za naše stvarne životne aktivnosti, stvarne događaje. Oni su doživljaj, emocija. Na prostor reagiramo svim osjetilima i pritom stvaramo emocionalnu reakciju. Ako emocionalne reakcije nema, prostor ostaje nezapamćen. Da bi doživljaj bio kvalitetniji, svakom interijeru je dodana muzika. Koji put je to asocijacija koju je u meni izazvala vizualna slika, a koji put je muzika poslužila kao nadopuna vizualnom doživljaju. U svakom slučaju, emocionalna reakcija ni kod jednog boravka nije izostala. Šarmantno, ugodno, romantično, kao stvar Norah Jones "Sunrise".

arhitekt Tomislav Ćurković (Dva Arhitekta):
Suvremeni odabir materijala i tekstura (posebice natur beton na stropu) najveća je vrlina ovog dnevnog boravka.

art direktorica Jutarnjeg lista Antonija Radić Horvat:
Dnevni prostor kojem se teško može naći zamjerka. Sve je usklađeno: od boje poda, stropa, preko keramike na kuhinjskom zidu, do zavjesa i namještaja. Plavi zid, iako male kvadrature, odlično razbija "monotoniju" nježnih tonova koji dominiraju prostorom. Vlasnik je odličnom kombinacijom različitih tekstura i boja uspio stvoriti vrlo ugodan prostor za život i opuštanje.

direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta Martina Rizman Matić: Kombinacija drva kroz dvije prostorije u kojima se odvija vjerojatno veći dio života ove obitelji daje toplinu kao i kombinacija boja. Izbor rasvjetnih tijela je zanimljiv i sigurno doprinosi ugođaju.

zamjenica glavne urednice D&D-a Jelena Kovačević: Suvremeno s elementima industrijskog, ali istodobno klasika prepoznatljiva u neutralnim bojama, zemljanim tonovima i prirodnim materijalima koji daju potrebnu toplinu cijelom prostoru boravka i vizualno se stapaju s prostorom kuhinje u nastavku.

Foto: Goran Šebelić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:29