TLOCRTNI RASPORED

IDEJNO RJEŠENJE DIZAJNERICE INTERIJERA TINE KURPEZ ‘Želim topli, udoban i svijetli dom, a kupaonicu rušim i radim ispočetkaʼ

 CROPIX
U suradnji s dizajnericom interijera Tinom Kurpez omišljen je bazni tlocrtni raspored koji je vlasnica sama nadograđivala

Budući da je stan površinom vrlo malen i na prvi pogled nema puno mogućnosti, vlasnica je zamolila dizajnericu interijera Tinu Kurpez iz Studija Karas da joj pomogne osmisliti koncept stana i definirati nekoliko važnih točaka.

Zadržano je isto tlocrtno rješenje, a zadatak je bio uklopiti se u ne pretjerano velik budžet, koji je uključivao opremanje stana, ali i preuređenje kupaonice.

- Kako za vrijeme gradnje nisu bile moguće preinake u stanovima, a kupaonica je bila u redu, htjela sam svako jutro kad ustanem i dođem u kupaonicu osjetiti oduševljenje. Odlučila sam sljedeće: kad preuzmem stan i otplatim investitora, uredit ću kupaonicu po svojem guštu ako mi ostane dovoljno novca, a inspiracija je bila upravo Tinina kupaonica u jednom njezinu prijašnjem projektu koji je predstavljen u D&D-u - kaže vlasnica i dodaje da joj je dizajnerica interijera izradila idejno rješenje kao bazu, koju je ona sama naknadno nadograđivala.

Željeni stil bio je moderan, topli, udoban i svijetao dom, s puno otvorenih polica. Što se tiče boja, odluka je pala na neutralne boje s toplim tonovima na glavnim komadima namještaja.

Blagovaonica i dnevni boravak - 17,20 kvadrata

*Je li rješenje mali okrugli stol koji se može premještati ovisno o broju korisnika?

*Gdje staviti sjedeću garnituru i kako osmisliti puno prostora za odlaganje?

Balkon - 5,39 kvadrata

*Kako osmisliti malu zelenu oazu?

Spavaća soba - 8,40 kvadrata

*Ograditi spavaonicu ili ipak ostaviti prostor bez vrata?

Kupaonica - 4,40 kvadrata

*Koliko će stajati preuređenje kupaonice?

Hodnik - 3,30 kvadrata

* Gdje smjestiti garderobu i kako podići mali, tamni prostor koji gosti prvo vide?

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:48