UKRADI IDEJU, KOPIRAJ STIL!

Privlačan hodnik s dobrim idejama

 

Predstavljamo hodnik u stanu od 39 četvornih metara u Prečkom uređenom bez greške. Vlasnica nam je beskompromisno otvorila vrata svojeg doma i s nama podijelila svoju priču, a kako je uredila svoj mali hodnik pročitajte u nastavku.

Kad sam se uselila i počela živjeti u svojem novom stanu, shvatila sam da je hodnik prostorija o kojoj uopće nisam razmišljala. Baš nimalo. Moglo bi se reći da je hodnik bio svojevrsna interijerska rupa što se tiče samog uređenja stana - smije se vlasnica i dodaje kako je hodnik, osim ugradbenog ormara koji je prema tlocrtnom rješenju bio predviđen u niši zida, bio prazan.

Onda je polako počela razmišljati kako oplementiti ulazni prostor, koji mora pružiti dobrodošlicu obitelji, prijateljima i svima koji će dolaziti na druženje jer je hodnik prva prostorija koja se primijeti ulaskom u stan, a kao takav sugerira koliko neka osoba vodi računa općenito o svojem stanu i kakvog je karaktera, je li uredna, brine li o detaljima, je li topla i komunikativna...

Prvo je razmišljala obojiti lijevi zid bojom koja imitira školsku ploču kako bi pisala po njemu, no budući da je to već viđeno i da bi time praktički kopirala tisuće drugih interijera, počela je razmišljati o ilustraciji karte svijeta na kojoj bi označila sve gradove koje je posjetila. No, i to je već viđeno. Treća ideja rodila se nakon što je vidjela prekrasne tapete Petite Friture - linija Jungle iz Modusa s kojima je, usput rečeno, uređen novi salon Ruža u Dežmanovom prolazu.

- Na prvi pogled sam se zaljubila u njih, a onda sam u bila u posjeti kod prijateljice, koja je odvojila spavaću sobu i kupaonicu s furniranim letvicama poslaganim ukoso, što je u zadnje vrijeme dosta često rješenje i po hotelima gdje se odvaja soba i kupaona. Kod nje je to izvedeno odlično i izgleda vrhunski. Tamo sam dobila ideju da bih i ja možda mogla na svoj zid poredati takve slične furnirane letvice koje bi dale toplinu tom hodniku - prepričava.

Kad je kontaktirala stolara i iznijela mu ideju o ljepljenju dvije furniraste letvice i njihovom fiksiranju na zid, uslijedio je šok: to bi je koštalo otprilike kao pola njezine kuhinje! - Promptno sam odustala od te ideje i furnira. Nakon toga sam otišla Emmezetu i kupila gotove bijele police.

UREDI HODNIK - KOPIRAJ STIL!

Zidni sat Nelly zlatni, 49,99 kn

Zidno ogledalo srebrno H132 cm, 219,99 kn

Zidna dekoracija Pineapple 3, 199,99 kn

Bolero ormarić za cipele, 599,99 kn

Stalak za kišobran Sketch, bež, 249,99 kn

Kutija za poštu, 79,99 KN

Delta komoda 2 vrata + 1 ladica, 799,99 kn

Dekorativna pločica Arrow, 45x12cm, 49,99 KN

Atrio zidna vješalica natur, 299,99 kn

Kupujte iz naslonjača uz Emmezetu!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Emmezeta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:36