BEZ MRLJA I PRUGA

Čistite li ogledalo uz upaljeno ili ugašeno svjetlo? Upravo je to ključno za čistu zrcalnu površinu

 /SHUTTERSTOCK

Ogledalo je bezaobilazni predmet u domu. Osim što vam služi za higijenske rutine i provjeravanje izgleda prije ozlaska iz kuće, ogledalo ima i dekorativnu funkciju, ovisno o njegovom obliku i dimenzijama, ali i poziciji, jer vizualno povećava prostor. No, mutno ogledalo s mrljama, kao i loše očišćeno ogledalo s ostacima tragova nikako nije lijepo vidjeti. Priznajte, koliko ste puta opetovano čistili ogledala jer su nakon svakog brisanja ostale mrlje? A recite nam čistite li ogledala s ugašenim ili upaljenim svjetlom? Jer, ako je vjerovati "kraljici čišćenja" Vanesi Amaro, mnogi najčešće rade upravo tu pogrešku.

Naime, ova TikTokerica koja se proslavila sa savjetima za čišćenje tijekom karantena u pandemiji koronavirusa te počela surađivati s velikim američkim tvrtkama te kreirala e-knjigu sa svojim savjetima za čišćenje, ističe kako svjetla moraju biti ugašena dok čistite ogledalo.

@vanesamaro91 Did you know to turn off your lights before cleaning your mirrors? I love @Sprayway glass cleaner!! It is the only glass cleaner I will ever use. I used my glass towels with it which I left in my bio! #clean #glass #mirror #tip #help #trending ♬ New Romantics (Taylor‘s Version) - Taylor Swift

"Zašto? Zbog topline žarulje većina spreja za čišćenje će ispariti prije nego ga stignete nanijeti na ogledalo", kaže Vanesa, koja svoj sprej za čišćenje nanpsi prvo na krpicu, a zatim njome briše ogledalo. Sve, naravno, s ugašenim svjetlom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:53