NE TRAŽI PUNO

Najljepše balkonsko cvijeće koje uvijek uspijeva

 Pixabay
 

Sada je idealno vrijeme za uređenje vašeg balkona ili terase, a to između ostaloga podrazumijeva i sadnju ukrasnog cvijeća. Bez njega eksterijer vašeg doma neće biti ni približno toliko lijep kao kada ga ispunite teglama, žardinjerom i vertikalnim vrtovima. Međutim, ne trebate biti profesionalac kako biste to postigli - samo je važno odabrati cvijeće koje će bez problema i bez previše zahteva uspijevati na vašem balkonu ili terasi. Krenite od onih jednostavnijih vrsta koje ne zahtijevaju previše truda i koje će uspjeti čak i najvećim početnicima.

1. Begonija

Begonija je savršena dekorativna biljka za sve one koji nemaju puno vremena i iskustva u uzgoju cvijeća. Njezine sadnice vrlo su povoljne, a ova divna balkonska biljka dolazi u nekoliko boja, najčešće u ružičastoj i bijeloj, a karakteriziraju ju mnogobrojni sitni cvjetovi i mesnati listovi. Najbolje će uspijevati u polusjeni i potrebno ju je redovito zalijevati. Ako kojim slučajem preskočite koji dan, ne brinite. Begonija će i dalje uspijevati.

2. Petunija

Petunija je jedan od najzastupljenijih biljaka u proljetnim mjesecima na našim balkonima. Prekrasnih boja i divnog oblika, petunija je solovno prava, šarena senzacija na otvorenom - u ovom slučaju na balkonu ili terasi. Ovaj divni cvijet ne voli prejako sunce te kao takav najbolje uspijeva u polusjeni. Dodatni savjet: Petunija će bolje cvasti ako s nje redovito uklanjate osušene latice.

3. Hortenzija

Ah, te divne hortenzije! Kada govorimo o balkonskom cvijeću njih nikako ne smijemo zaboraviti. Iako su prvenstveno namijenjene za uzgoj u vrtu, hortenzije sasvim dobro uspijevaju i u teglama na balkonu ili terasi. Hortenzija ne voli prejako sunce, ali zato obožava vodu. Izbjegavajte ju zalijevati po cvjetovima jer bi se mogli osušiti.

4. Pelargonija

Ukrasnu pelargoniju karakteriziraju prekrasni cvjetovi u boji i mesnati listovi koji privlače pažnju. Mogu uspijevati u teglama, i to u raznim oblicima - u obliku grma, viseće, stajaće… Najbolje će uspijevati na južnom dijelu balkona ili terase, ali ih bez problema možete smjestiti i na zapadnu stranu. Kako bi što duže imale bogate i raskošne cvjetove, potrebno je redovito uklanjati one suhe i požutjele, jednako kao i listove. Isto tako, preporučujemo redovito zalijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 19:06