ZELENO IZDANJE BROJ 1 U HRVATSKOJ

Novi broj magazina D&D VRT od 7. svibnja na kioscima!

U novom broju donosimo velike teme o sjemenu, urbanom vrtlarenju, ali i organskom vrtlarenju koje je kod nas sve veći hit

Novi broj magazina D&D VRT na kioscima će biti od 7. svibnja, a sadrži niz zanimljivih i aktualnih tema o divnom svijetu vrtlarenja i općenito sve većoj težnji za zelenim načinom života. Tako vam u novom broju donosimo detaljni i stručni vodič o tome kako i vi možete osmisliti permakulturni vrt i organski vrt.

Riječ je o dvije filozofije koje imaju poveznicu - povratak i poštivanje prirode. Obje filozofije, i permakultura i organsko vrtlarenje, veliki su trend u svijetu, a mi smo razgovarali s domaćim ljudima koji tako obrađuju svoje vrtove već godinama. Saznajte što smo od njih sve naučili te koje ideje i trikove su nam otkrili. U novom broju magazina D&D VRT pričamo i o sjemenu, bazi i početku svakog dobrog i uspješnog vrtlara. Donosimo zašto je sjeme važno, što je društvena banka sjemena, što trebate znati o uzgoju i sadnji te gdje nabaviti autohtono sjeme. Ne propustite!

Sezona

Još jedna tema koja će vas, vjerujemo, zanimati jest popis tradicijskih sorti koje su za našu zemlju tipične, ali su iz ovih ili onih razloga u posljednje vrijeme zaboravljene. Oživimo ih i popularizirajmo opet jer time čuvamo svoje lokalno naslijeđe.

Sada je sezona i vrtovi diljem svijeta u punom su sjaju. Mi smo se ovaj put zaputili u selo pokraj Ploča gdje smo razgledali predivni, mirisni i umjetnički vrt jedne vrijedne obitelji.

Bili smo i na balkonu od samo četiri kvadrata u Novom Zagrebu na kojem se uzgaja 30-ak jestivih biljaka. Urbano vrtlarenje veliki je trend posljednjih nekoliko tjedana, pogotovo otkad nas je pandemija zatvorila u četiri zida, a balkoni su odjednom postali pravi spas za dušu i tijelo. Isto tako, ljudi sve više shvaćaju da i na svojim balkonima, usred grada, mogu uzgojiti zdravu, ukusnu i raznovrsnu hranu.

Uradi sam

U novom broju magazina D&D VRT pričamo i o tome što je akvaponika, revolucionarna metoda tj. novi trend organske proizvodnje hrane, odnosno istodobne proizvodnje povrća i riba. Saznajte zašto je baš akvaponika veliki hit i koje su njezine prednosti.

I u ovom broju imamo puno korisnih “uradi sam” projekata. Tako vas učimo da u samo nekoliko koraka, brzo i lako, izradite pletenu ogradu za svoj vrt ili povrtnjak, da uspješno izradite bioenzim za zaštitu biljaka, kako iz ljuske jaja dobiti kalcij za prihranu bilja te kako izraditi savršen herbarij. Imamo i šoping-listu s najboljim proizvodima za vrtlarenje iz domaćih trgovina koje su opet otvorene te još puno odličnih tema koje će vam biti korisne ako ste vrtlar početnik, ali i ako ste već iskusni vrtlar.

Čitajte novi broj magazina D&D VRT od četvrtka 7. svibnja.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:37