Top zeleni proizvodi redakcije

 

Od zidnih ukrasa do fantastičnih mobilnih aplikacija, ovog mjeseca pronašli smo neodoljive sitnice koje će izmamiti osmijeh na lice svim ljubiteljima prirode.

1. PlantSnap - mobilna aplikacija koja oduševljava ljubitelje biljaka

PlantSnap mobilna je aplikacija koja vam pomaže identificirati biljke, cvijeće, stabla, kaktuse i gljive. Izuzetno jednostavna i praktična, ova aplikacija funkcionira tako da snimite fotografiju biljke i ona vam odmah otkriva o kojoj je vrsti riječ. Aplikacija trenutačno može prepoznati 90 % svih poznatih vrsta biljaka i stabala koje rastu diljem naše planete. Prateći jednostavne korake nakon instaliranja aplikacije, sistem će vas podučiti kako ispravno fotografirati biljku. Nakon što vas obavijesti o nazivu biljke, aplikacija će vam dati i mnoge dodatne korisne informacije o porijeklu i značajkama te biljne vrste, a moći ćete i pohraniti te informacije. Ako ste korisnici Androida, posebno će vas obradovati činjenica da je PlantSnap potpuno besplatan. Više informacija potražite na plantsnap.com.

2. Zidna raskoš inspirirana cvjetnim motivima Azije

Kare dizajn u svojoj ponudi ukrasnih dodataka za dom nudi divnu sliku promjera 160x120x3,5 cm. Slika je ovo koja vrvi od boja i svaki interijer ispunjava vedrinom i ljepotom. More cvjetova oduševljava promatrača, kako bezbrojnim detaljima, tako i ovdje prisutnim kontrastima. Slikana je tehnikom ulja na platnu te otisnuta na platnu i fantastično će se uklopiti, kako u interijere kojima je potreban akcent u vidu boja, tako i u one kojima boja ne nedostaje. Više iz ponude Kare dizajna pogledajte na www.kare-design.com.

3. Libelle - jednostavnost drveta uklapa se u svaki prostor

Libelle - Unique Wood Artwork malena je obiteljska tvornica mostarskih umjetnika koja koristeći drvo kao osnovnu sirovinu stvara divne ukrase, predmete i nakit. Posebno su nas osvojile njihove drvene posude. Ukrasne, jednostavne i lijepe, ove su teglice savršen dom vašim biljkama, a zbog svojega divnog dizajna bit će ukras svakom prostoru i odlično će se uklopiti u svaki stil, kad govorimo o uređenju interijera. Pravilnih oblika i s decentnim linijama u pomno odabranim bojama, Libelline posudice zasluženo su našle svoje mjesto na našoj listi. Više o proizvođaču i proizvodima pronađite na Facebook stranici LIBELLE-Unique Wood Artwork.

4. Omiljene kockice postaju ekološki prihvatljive

Ove godine u prodaji će se pojaviti prvi LEGO elementi napravljeni od biljne plastike, proizvedene od šećerne trske. Danski proizvođač igračaka najavio je da će ekološki dijelovi za početak činiti samo 1-2 % plastičnih elemenata koje proizvode, ali ciljevi te kompanije na polju održivog razvoja veoma su ambiciozni. Cilj je kolektiva da apsolutno sve linije i kockice postanu eco friendly što žele ostvariti do 2030. godine. Novom linijom botaničkih elemenata, koja bi se trebala pojaviti krajem ove godine, krenuli su u odličnom smjeru. Za očekivati je tako da će naši mališani iz svojih LEGO kutija ubrzo vaditi ekološki proizvedene elemente drveća, grmlja, listova i slične vegetacije. Novosti i ponudu pratite na www.lego.com.

Pogledaje i top 5 proizvoda redakcije od prošlog mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:50