EVO KAKO ULJEPŠATI PROSTOR

12 proizvoda za koje bi svaki podstanar trebao znati

Živite u unajmljenom stanu, a želite ugođaj doma?

Ako nemate vlastiti prostor za život, već živite u unajmljenom stanu, vjerojatno razmišljate kako prostor u kojem živite učiniti ugodnijim, bolje organiziranim, smislenijim i lijepim, bez obzira na to što nije vaš, što može biti doista izazovno ako imate vlasnika koji ne dozvoljava nikakve preinake, a ponekad čak niti bojenje zidova. Nažalost, još uvijek postoje stanovi dotjerani u duhu 80-ih godina s masivnim mahagonij ormarima, zidovima u nježnoj boji breskve i čipkastim zavjesama. Ako tome još pridodamo da često ne smijemo zabiti niti jedan čavlić, onda će vam proizvodi koje vam donosimo u ovom članku biti itekako korisni. Riječ je o praktičnim, povoljnim i modernim predmetima za dom koji će vam pomoći da u unajmljenom stanu stvorite prostor u kojem ćete rado boraviti i primati goste.

SCHOTTIS sjenilo za prozor jednostavan je i povoljan način da stvorite privatnost u stanu. Lako se pričvrsti na vaš prozorski okvir ljepljivom trakom i bušenje nije potrebno. Dostupno je u bijeloj i tamnosivoj boji. Bijela plisirana zavjesa, veličina 90x190 cm, 14,90 kn.

Jedan od najvećih problema kod unajmljenih stanova s kojim smo se susreli je nedostatak ormara. Ikein PAX sustav ormara dolazi u različitim veličinama i vrlo je prilagodljiv. Ovisno o odabranim opcijama, može biti skup, što je dobra investicija ako planirate u stan boraviti duže vrijeme. Ako niste sigurni postoje i manje, lakše i jeftinije varijante Pax ormara. na primjer, PAX ormar veličine 150 x 66 x 201 cm stoji 2059 kn.

Ako PAX nije ono što tražite, pogledajte ALGOT sustav (1075 kn). Dio sustava se montira na zid i super je prilagodljiv. Ako želite (ili vaš stanodavac preferira) nešto bez zabijanja čavlića , postoji mnoštvo mogućnosti s okvirima i košarama. Visoke opcije za vješanje i dalje moraju biti pričvršćene na zid, ali zahtijevaju manji broj rupa.

Ikea ima još jedan sustav ormara, koji je nešto skuplji, ali i privlačniji naziva ELVARLI (1830 kn).

GARNES ogledalo (38 x 155 cm) idealno je ako nemate dovoljno prostora na zidu. Jednostavno ga možete objesiti preko vrata. Dodatke objesite na kuke i uživajte u cjelokupnom pogledu na svoju odjevnu kombinaciju (229 kn).

Nama je osobito drago IKORNNES samostojeće ogledalo od jasena. Dimenzija 52 x 167 cm, 799 kn.

Za iznajmljivače s očajno opremljenim kupaonicama STUGVIK serija namijenjena za upotrebu na pločicama ili staklu, koristi sukciju kako bi se pričvrstila na zidove i može uvelike poboljšati mogućnosti skladištenja u vašoj kupaonici, različitim vješalicama, kukama posudama, kao i dodatcima poput ogledala, držača za sapun i toalet papir.

Slično, IMMELN seriji koja također koristi sukciju i uključuje kuke, košare za tuširanje i zrcalo.

Također, s velikim potencijalom za kupaonicu su LOSJON plastične vješalice koje se mogu pričvrstiti na zid vijcima ili samoljepljivom trakom. Set od 5 komada, 44,90 kn.

RUNNEN podne obloge pristupačne se i ne iziskuju posebnu vještinu za postavljanje, a mogu se koristiti u otvorenim i zatvorenim prostorima poput kupaonice (148,02 kn/m2)

Iako ćete na drugim mjestima (poput Etsyja) pronaći veći izbor zidnih naljepnica, Ikeina serija KLÄTTA ima par izvrsnih primjeraka za ukrašavanje zidova. Nama je osobito draga naljepnica s efektom školske ploče koju možete zalijepiti u svaku prostoriju u domu. Izvrstan je ukras za kuhinju, ali i hodnik ili dnevnu sobu. Set od 2 komada, 69,90 kn.

LED lampica BLÅVIK u bijeloj boji, može se montirati sukcijom, ili ako vaš najmodavac nema ništa protiv, vijcima. Za par kuna više postoji i verzija s ugrađenim zrcalom.

Nemojte misliti da ne možete imati organiziran ulaz ako ne možete prikucati kuke u zid. IKEA ima nekoliko samostojećih stalaka za odjeću, a naš je omiljeni HEMNES (399 kn).

Ako je kupaonica male kvadrature i ima umivaonik s izloženim vodovodima cijevima zasigurno vam oduzima dragocjeni prostor za pohranu stari. Zato pokušajte spojiti i smjestiti dvije kutne RAGRUND police (299 kuna/komad) oko cijevi, kao u primjeru na fotografiji. Odlično, zar ne?

Ako imate prostora za smještaj GRUNDTAL stolice (249 kn), koju obožavamo, može vam koristiti za odlaganje ručnika, što znači jedan vijak manje u zidu.

Još jedan nedostatak unajmljenih stanova je loša rasvjeta, a podnim i stolnim svjetiljkama možete vrlo jednostavno doskočiti problemu. U Ikei imaju svjetiljke RANARP (129 kn) s hvataljkama, što je vrlo praktično jer ih možete premještati gdje god želite.

Druga opcija osvjetljenja je manja JANSJÖ svjetiljka (99,90 kn), a savršena je za naglašavanje knjiga ili ukrasa u domu.

Izvor: apartmenttherapy.com

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 01:20