JESTE LI PROBALI?

Nude uvjerljivo najjeftiniji gablec u Zagrebu: Kompletan ručak košta manje od 5 eura, ali postoji jedan problem

Kada je riječ o hrani kakva se nudi u menzama, rekli bismo da se u Ikei petkom nudi prilično dobra vrijednost za novac

Prošlog smo se petka zaputili u, kako smo prvo mislili, kratku nabavku do zagrebačke Ikee. Nakon dva sata lutanja po trgovini i punjenja kolica, sada već tradicionalno, sjeli smo u njihov restoran na brzu večeru, znajući da nam se kod kuće, nakon dana provedenog u shoppingu, jednostavno neće dati pripremati baš ništa. Oko 18 sati red je u Ikeinom restoranu bio prilično dugačak, ali sva jela još su uvijek bila dostupna.

image
Privatna arhiva

Većina gosti naručivala je njihov riblji meni, cijena kojeg je bila samo 1,99 eura. Kako smo kasnije saznali, svakog petka do 31. kolovoza ove godine, Ikea nudi 50 posto popusta na odabrana jela, pa tako 8 kuglica s pire krumpirom, graškom i džemom od brusnica košta 2,19 eura, što je otprilike cijena bureka u običnoj pekari, osam biljnih okruglica s pire krumpirom, graškom i džemom od brusnica koštat će vas 1,74 eura, a ranije spomenuta panirana aljaška kolja s prženim krumpirićima i graškom 1,99 eura, dok joj je redovna cijena 3,99 eura, što nam se i dalje čini prilično jeftino. Štrukle, koji su ovdje bolje od prosječnih štrukli iz industrijskih pekara, koštaju 99 centi.

image
Ikea.com

Naravno, Ikeina kuhinja ne može se uspoređivati s boljim restoranima, gablaonama i bistroima, ali je sasvim pristojna menza s više nego korektnim cijenama. Jedini problem je to što se nalazi predaleko i mnogima je zapravo "van ruke", ali i to što ćete, jednom kada se već nađete ovdje i pojedete svoju ribu za 2 eura, još koji euro vrlo vjerojatno potrošiti i na kakav dodatak za kućanstvo u njihovoj trgovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 10:57