MOJE NOTE I MOJ SVIJET

Inesin dječji kutak: od ideje do realizacije

Ovih nam je dana na Instagramu za oko zapelo Inesino opremanje dječjeg kutka.

Ines vjerojatno znate po neodoljivom Instagram profilu naziva Moje note i moj svijet. Trenutačnim božićnim inspirativnim fotografijama prethodilo je uređenje dječjeg kutka, jer će Ines i njezin suprug uskoro dobiti prinovu. Njezin dječji kutak na prvi nas je pogled oduševio svojom funkcionalnošću i ljepotom, stoga smo joj odlučili postaviti nekoliko pitanja o uređenju.

- Dječje kutke krenula sam gledati još u vrijeme kad nisam bila trudna. To je bio jedan od znakova da u skorije vrijeme želim postati majka. Kada sam ostala trudna, imala sam viziju kako otprilike želim da kutak izgleda te smo muž i ja zajednički razmijenili ideje i krenuli u realizaciju - započinje nam Ines priču o tom simpatičnom djeliću njezina doma.



Dječji kutak u malo kvadrata

Inesina ideja divan je primjer kako i u malo kvadrata možete napraviti lijep i funkcionalan kutak za svoje mališane. Od onih osnovnih elemenata u spavaćoj sobi smješten je krevetić, a komoda za presvlačenje nalazi se u dnevnom boravku. - Funkcionalnost nam je bila na prvom mjestu, odnosno želja da nam je sve pri ruci. Vrijeme će pokazati jesmo li u tome uspjeli - objašnjava.

Što je sve potrebno za ovaj kutak i kako ga urediti?

Pitali smo Ines koji su elementi dječjeg kutka, po njezinu mišljenju, neizostavni.

- Vodila sam se time da dijete ima gdje spavati te da ga mogu normalno presvući i smjestiti njegove stvari. Mislim da je to misao vodilja svake majke. Mišljenja vezana uz komodu su podijeljena; nekome je suvišna, a meni je bez obzira na manjak prostora bitna zbog položaja za presvlačenje djeteta. Naravno da postoji još rješenja za presvlačenje koja podržavam - govori Ines i dodaje da joj je plan dodati i udobnu fotelju pokraj komode, jednu policu iznad krevetića te crno-bijele i šarene rekvizite važne u razvoju djeteta.


Neke su stvari Ines i suprug dobili na poklon od dragih im ljudi, a neke su uzeli sami. Namještaj je iz Ikee, dodaci krevetiću su iz Dada&Rocca, a posteri su iz radionice Guš Guš. Također, jedan od najkorisnijih savjeta koje je ova mlada majka dobila za dječji kutak jest da najprije kupi ono što zaista treba, jer je sve ostalo uvijek lakše dodati.

U tome je upravo i čar, kada uzmete ono najpotrebnije, neki detalji i uređenje postat će proces u kojem ćete moći još dugo uživati, kao i Ines. - Uređenje doma jedna je od mojih ljubavi i usudila bih se reći da je na početku. Uživam u procesu stvaranja i volim svaku promjenu koja se dogodi. Bile su to zaista 'slatke muke' bez popratnih problema. Kada znaš što želiš, nema mnogo lutanja. S obzirom na to da projekt još nije završen, dozvolit ću si daljnju radost i uživanje u realizaciji - govori.


Inesini savjeti

Samo spontano i opušteno, na taj način sve uvijek dobije svoje mjesto. - savjetuje Ines.

Pitali smo je i za savjet za sve one koji tek kreću u ovaj projekt.

- Majkama bih savjetovala da maksimalno uživaju u svakom trenutku uređenja kutka za dijete. Sve što ih veseli, ne može biti pogrešno, jer označava najblagoslovljeniji dolazak novog člana u obitelji i početak njegova života. Vodite se za osnovnim stvarima, a za ostatak ne brinite, radost dodavanja sitnica za dijete ne prestaje - tvrdi i posebno naglašava da prilikom odabira stvari date priliku i našim domaćim kreativcima.

Što se tiče inspiracije i odabira detalja, Ines naglašava da je Instagram pun ideja za uređenje i profila naših domaćih kreativaca s predivnom ponudom za mališane

Njezinu priču možete pratiti na blogu Moje note i moj svijet, a inspiraciju za uređenje potražiti na njezinu istoimenom Instagram profilu.

Foto: Ines Baćan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:00