Povoljan, a elegantan

Mali budžet i jedan divan obiteljski dom poznate dizajnerice interijera

 

Nesavršenosti nikada nisu plašile dizajnericu Kim Telfera i zato njezin dom u Friscu u Texasu izgleda tako prirodno i živo. Iako je uređen prilično jednostavno s ograničenim budžetom (većina predmeta je kupljena u West Elmu), ukrašavanje je besprijekorno. Nema sumnje da ovdje živi sretna obitelj koja voli primati goste i provedite ugodne večeri zajedno.

"Dosadne 90." tako je Kim Telfer, dizajnerica iz Dallasa, opisala stanje kuće kad ju je kupila prije tri godine. Kim i njezin suprug Andrew prihvatili su izazov transformiranja zapuštene kuće sagrađene 1991. godine kako bi stvorili savršeno mjesto za odgoj svog 4-godišnjeg sina Jacka. Njihova estetika je izrazito moderna s pokojim rustikalnim elementom i snažnim fokusom na kreiranje prikladnog mjesta za okupljanje obitelji i prijatelja.

Kada su Kim i njezin suprug kupili kuću, bila je to prava noćna mora: tamni i prljavi zidovi, zapušten eksterijer i uništeni podovi, samo su neki od detalja s kojim se par suočio. Ali, nova svježa paleta boja, betonske podne obloge i nova kuhinja učinili su svoje.

Dizajnerica je velika ljubiteljica modernih interijera i rustikalnih ukrasa. Voli prirodno drvo, beton i tkane, kao i njezin muž pa je cijeli proces uređenja prostora bio vrlo zabavan s obzirom na to da se dobro slažu kada je riječ o dizajniranju prostora. Oboje su željeli da njihov novi dom bude otvore, prozračan i ugodan. Domaćini su brojnih okupljanja i glavni cilj ovog doma je bio stvoriti privlačan i udoban prostor u kojemu će se svi dobro osjećati. Također, prilikom uređenja su izbjegavali kupovinu skupocjenih stvari i fokusirali se na praktične elemente uređenja poput tkanina na namještaju koje se mogu koristiti u interijeru i eksterijeru, tako da izlijevanje nikada nije problem.

Kuća je dobila potpuni makeover. Zamijenili su sve obloge, obojili sve površine i stavili betonske podove. Eksterijer je bio još gori od zaraslih biljaka koje su potpuno skrivale kuću s ulice. Oslikali su vanjsku opeku i obloge, Andrew je izgradio novu ogradu i polako rade na uređenju okoliša. Nedavno su završili obnovu gostinjske kupaonice, ali još uvijek imaju mnogo projekata na popisu. Sljedeći projekt su novi prozori.

Većina projekata koje su napravili u domu bili su DIY. Kim je dizajnirala, a Andrew je gradio. Ova renovacija kuće bila je spora zbog ograničenog vremena i budžeta te stoga ponekad iscrpljujuća za par. No, zadovoljstvo postignućem nakon što bi svaki projekt bio završen učinilo je život u ovoj kući još slađim.

Izvor: blog.westelm.com

Foto: Mia Blessinger

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:40