S POGLEDOM NA GRAD

Novi dom mlade četveročlane obitelji s pogledom na grad

 

Može li interijer u neutralnim bojama izgledati sjajno? Dizajnerice Tatyana Odintsova i Anna Sysoeva iz ArchBlack ureda, sigurne su da može! Ovaj stan veličine 95,5 četvornih metara u stambenom kompleksu Fili Grada u Moskvi rezultat je povezivanja dvaju apartmana. Novi raspored dijeli prostor na društvena i intimna područja. Na zahtjev klijenta, dizajnerice su kombinirale dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonom, napravile dvije spavaće sobe i dvije garderobe, ujedinile gostinjsku kupaonicu s praonicom, a u glavnoj su kupaonici postavile kadu i prostrani tuš. No, vlasnici su imali još jednu posebnu želju, a to je bar i vinski ormar s pogledom na Moskvu. Zbog toga je loža s panoramskim prozorima od poda pretvorena u neku vrstu "rekreacijskog područja. Interijer je uređen minimalistički s talijanskim vintage detaljima iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Kuhinja je nastavak dnevne sobe. Kako bi vizualno povezali ove dvije prostorije, dizajnerice su ukrasile dio kuhinjskih fronta imitacijom betona - isti je premaz bio korišten na zidovima dnevne sobe. Preostali zidovi kuhinje su kombinirani s kratkim i visokim vratima te pločama od furnira.

U kuhinji su pokušali sakriti sve kuhinjske uređaje, bez utjecaja na ergonomiju i funkcionalnost pa je tako kuhinja postala pozadina i jedinstveni prostor s blagovaonicom i dnevnim boravkom udobnim za cijelu obitelj.

U privatnom prostoru iza visokih vrata od poda do stropa nalazi se roditeljska spavaća soba, dječja soba, glavni ormar i glavna kupaonica, koja ima kadu i prostrani tuš.

Unatoč činjenici da je shema boja unutrašnjosti vrlo neutralna, stan ima svoj vlastiti duh i odražava karakter vlasnika. Zato je tako ugodno i udoban za život. Osim toga, shema boja nije posve neutralna. U večernjim satima, natpis "Neon But Wine First", smješten iznad vinskih polica, ima lijepo svijetlo u boji vina, koji u kombinaciji sa svjetlom metropole, stvara atmosferu New Yorka.

Foto: MIKHAIL LOSKUTOV

Izvor: Elle Decoration

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:00