DOJMLJIV PROSTOR

Opuštajuća atmosfera u jednom elegantnom stanu

 

Odlična kombinacija zagasite sive i podjednako dramatične plave s bijelom bojom čini ovaj stan zaista dojmljivim prostorom za život. Smješten u Göteborgu u Švedskoj, unatoč tamnoj paleti ovaj se stan čini prozračim i ugodnim domom s opuštajućom atmosferom.


Dnevna soba obojena je u sivu boju kojoj kontrast stvaraju bijeli parket, duga bijela komoda te doista upečatljiva tamnožuta sofa ukrašena raznobojnim jastučićima. Odabirom velikog komada namještaja žute boje u prostor se unosi vedrina dodatno istaknuta šarenim dekorativnim detaljima, dramatičnim zavjesama i biljkom smještenom u sam ugao prostorije. Tepih u dnevnom boravku klasični je odabir zbog svoje izražajne teksture i jednostavnog geometrijskog uzorka.


Spavaća soba sličnog je uređenja, ali je u njoj iskorištena zagasita sivoplava boja za zidove koja izgleda posebno izražajno u kombinaciji s bijelim krevetom i dugim bijelim ormarićem za odlaganje odjeće. Neizbježne detalje u boji predstavljaju fotelja bez naslona za ruke presvučena bogatom tamnocrvenom tkaninom i velika biljka u uglu prostorije.



Kuhinja i blagovaonica smještene su u jedinstveni prostor i u potpunoj su suprotnosti ostatku stana. U njima prevladava bijela boja, uz dodatak nježne sive prisutne na kuhinjskim ormarićima, i detalji u crnoj boji, kao što su barski stolci i pojedinačne stolice u blagovaonici.




U stanu se nalazi i dodatna prostorija iskorištena kao uredski prostor u kojoj bijela funkcionira kao osnova na kojoj se dodatno ističu raznovrsni crni detalji, kao što je noseća struktura stola, stolica i različiti ukrasi na policama.

Izvor: Gravity Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:35