Lijepi obiteljski dom

Svježe uređenje s dozom boje

Fantastičan stan od 62 četvorna metra kao stvoren za malu obitelj

Popularnost skandinavskog stila života ne iznenađuje ako uzmemo u obzir svježinu skandi uređenja koje obilježava uporaba svijetlih nijansi kako boje zidova ili namještaja, tako i drvenih površina. Uz jednostavan dizajn i tek pokoji naglašeni detalj u boji skandinavski interijeri bez iznimke oduševljavaju brojne ljubitelje minimalizma i pročišćenosti. Na fotografijama se nalazi stan od 62 četvorna metra kao stvoren za malu obitelj koji su uredili arhitekti tvrtke Zrobym Architects iz Bjelorusije. U njemu se nalaze kuhinja koja s dnevnim boravkom i blagovaonicom čini jedinstven prostor, dvije spavaće sobe, kupaonica i zagrađeni balkon te prostor predsoblja i male garderobe.

Neutralnu osnovu prostora arhitekti su razvedrili kompaktnim i vedrim detaljima u obliku namještaja u boji, raznovrsnih jastučića i geometrijskog šarenog tepiha. Jedan zid u boravku prekriven je velikim svijetlim drvenim plohama. Na njemu je obješen viseći bijeli ormarić na kojem se nalazi televizor, a iznad je postavljena polica za knjige.

Boravak je udoban, namješten velikom kutnom garniturom svjetloplave boje koja pruža dovoljno prostora za obiteljsko druženje uz film. Minimalistički stolići za kavu u središtu u kombinaciji s elegantnom rasvjetom prenose suštinu skandinavskog stila.

Pokraj kauča nalazi se bijeli kvadratni stol s dvije crne stolice koji čini zonu blagovaonice i smješten je tik uz prozor za doručak s pogledom. Zanimljiv detalj predstavljaju tri visilice na dugim kabelima namještene da osvjetljavaju stol.

Cijela kuhinja postavljena je uz duži zid prostorije. Donji, bočni i elementi tik uz strop izvedeni su u bijeloj boji, a unutarnji viseći elementi izrađeni su od drvenih ploha koje se javljaju i na zidu u dnevnom boravku. Na ovaj je način prostor povezan u harmoničnu cjelinu, a sama kuhinja je zanimljivijeg izgleda. Kuhinjska pozadina odlično je ukrašena sitnim heksagonalnim pločicama u tonovima petrolej zelene boje. Ova je zona dodatno odvojena od ostatka uskim potezom bijelih pločica na podu koje su usklađene s kuhinjskim elementima.

Dječja sobica vesela je i šarena, prepuna lijepih dekorativnih detalja. Uzorak bijelih zvjezdica na zidu, pastelno ružičasti kauč, ilustracije i još mnoštvo detalja prostor čine idealnom igraonicom. Osim te namjene, ova prostorija ujedno je i radna soba s ugrađenim stolom i policama u kombinaciji bijele boje ormarića i drvenih ploha.


Spavaćom sobom roditelja dominiraju plohe svijetlog drva kojima je prekriven zid i od koje je izrađena ugrađena polica s ladicama. Iz sobe se može izaći na zatvoreni balkon u kojem je stvoren dodatni prostor za odlaganje stvari te mali kutak za čitanje i ispijanje kave.

U malom predsoblju iskorištena su praktična rješenja za odlaganje obuće obješena na zid, a cijeli jedan zid zauzima veliki bijeli ormar za odjeću s ružičastom unutrašnjosti. Mali žuti tabure unosi malo živosti u prostor, kao i već spomenuta ružičasta.

Kupaonica u koju se ulazi iz predsoblja prostrana je i uključuje kadu, ugrađenu perilicu i sušilicu, osnovne sanitarije i odličan element staklenih cigli od kojih je izgrađen zid koji kupaonica dijeli s predsobljem. Bijele pločice i svijetlo drvo nastavljaju stil iz ostatka stana.



Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:06