NEVJEROJATNO JE DA POSTOJE

10 najneobičnijih mjesta na svijetu

 

Danas vas vodimo u najneobičnije kutke svijeta. Majka priroda često nas iznenadi, i to do te mjere da za neke pojave nema niti znanstvenih objašnjenja. U nastavku pogledajte deset najneobičnijih i najfascinantnijih mjesta na svijetu koje smo izdvojili. Na koje biste najradije otputovali?

1. Najveće prirodno ogledalo na svijetu

U Boliviji se nalazi najveće prirodno ogledalo na svijetu. U vodi ima toliko soli, da kada se nakupi na površini, odraz neba je kao da ga gledate u ogledalu.

2. Jezero s mumificiranim životinjama

Mislili smo da ovako nešto postoji samo u filmovima ali pronašli smo to i u Tanzaniji. Jezero Natron ima pravu izložbu mumificiranih životinja koje su prethodno uginule u njemu.

3. Vražiji most

Most Rakotzbrück nalazi se u Njemačkoj i dizajniran je tako da zajedno sa svojim odrazom u vodi stvara savršen krug. "Problem" je u tome što taj krug izgleda savršeno bez obzira na to s koje ga pozicije promatrate.

4. Vječni plamen

U New Yorku se nalazi slap ispod kojega gori vječni plamen, i to zahvaljujući prirodnom plinu.

5. Tunel ljubavi

Ovaj tunel u Ukrajini pravi je botanički fenomen. Zapravo se radi o željezničkoj pruzi dugačkoj tri kilometra koja je okružena zelenilom koje samostalno raste. Ovo mjesto poznato je i kao mejsto za šetnje parova, stoga je dobilo naziv Tunel ljubavi.

6. Jezero meduza

U Palau, otočnoj državi u Tihom oceanu, nalazi se slano jezero prepuno meduza. Ali ne bilo kakvih meduza - ove su bezopasne.

7. Krvavi vodopad

Izgleda poprilčno uznemirujuće ali zapravo se samo radi o vodi koja ima preveliku količinu željeza te stoga poprima crvenu boju koja je u velikom kontrastu sa sniježnim pokrivačem koji je okružuje. Ovaj krvavi vodopad nalazi se na Antarktici.

8. More zvijezda

Ovo je vjerojatno najneobičnije i najromantičnije mjesto na svijetu u isto vrijeme. Nalazi se na Maldivima, a zahvaljujući bioluminiscentnim planktonima ovo more je preko noći osvjetljeno tako da izgleda kao ga u sebi ima tisuće zvjezdica.

9. Cesta prema raju

Na planini Huashan u Kini se nalazi staza vodi prema običnoj maloj kućici. Ali adrenalin koji vam daje dok hodate njome je ono što je čini posebnom.

10. Planina u duginim bojama

Ova šarena planina nalazi se u Peruu. Prekrivena je pastelnim duginim bojama, trenutno navodno nema znanstvenog objašnjenja za ovaj fenomen.

Izvor: travelingtriangle.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:22