OVO JE FENOMENALNO!

Automat za recikliranje - Ubaci plastičnu bocu i nahranih pse i mačke lutalice

Ovaj genijalni stroj hrani pse i mačke lutalice u zamjenu za reciklirane boce. Jedna inovativna turska tvrtka je dizajnirala automat koji nudi pomoć i okolišu i našim krznenim prijateljima

Turska kompanija Pugedon je prije šest godina u Istanbulu predstavila automat koji hrani pse lutalice u zamjenu za reciklirane plastične boce, izvijestio je Big Think. Jednom kada ubacite bocu u automat, na dnu se pušta hrana. Pugedon pametne kutije za recikliranje radile su bez gradske naknade, a reciklirane boce su pokrivale troškove hrane.

Ovaj jednostavan stroj je imao za cilj pružit stalni izvor hrane životinjama, koje se često oslanjaju na stanovnike tog područja kako bi preživjele, ali i unijeti neke pozitivne promjene na mjestu na kojem sudbina lutalica nije uvijek bila sretna.

Turska je poznata po velikom broju napuštenih pasa koji lutaju njenim urbanim područjima. Sam grad Istanbul dom je više od 150.000 pasa i mačaka lutalica, prenosi Deutsche Welle. Dok su neki pozdravljali ideju, bilo je i onih koji su se žalili da su životinje izvor bolesti i opasnosti.

Pugedon automati su imali za cilj dati ovim lutalicama svjetliju budućnost, a građane poticati na recikliranje. Genijalna ideja, zar ne?

Foto: Pugedon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:42