Pretvara svoje selo u art galeriju

Bakica (90+) uzela kist u ruke i oslikala kućice u svom selu u Češkoj

    AUTOR:
    • Iva Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 21.04.2019. u 20:29

 

Anežka Agnes Kašpárková, 92-godišnjakinja, bivša poljoprivredna radnica, jedva čeka toplije, sunčanije dane, jer tada uzima kist u ruke i bavi se svojom velikom strasti - oslikavanjem zidova, vrata i prozora kuća u svom rodnom selu Louke, u Češkoj.

Boja koju koristi je plava, a motivi su isprepleteni cvjetni uzorci inspirirani tradicionalnim moravskim umjetničkim djelima.

 

Njena umjetnost donijela joj je mnoga priznanja i viralne pohvale, no ona skromno kaže da to radi iz čistog užitka, a ne zbog slave i pohvala.

 

- Jednostavno uživam u tome što radim, ništa od toga mi nije teško i želim pomoći da moje selo izgleda ljepše i veselije. Najsretnija sam kada imam kist u ruci i stvaram čaroliju - rekla je ova simpatična i kreativna bakica čije su slike oslikavanja oduševile cijeli svijet.

 

Ljudi diljem svijeta ne mogu se načuditi što Agnes radi u svojim godinama, a neki od komentara na društvenim mrežama su: “Ne mogu vjerovati, još k tome ni ne nosi naočale”, “Ovo se zove strast”, “Vrijedno divljenja”…

 

I mi kažemo, svaka čast bako Agnes i nadamo se da će i druge inspirirati ova priča da svoje slobodno vrijeme provedu zabavno, kreativno i pritom naprave nešto lijepo za sebe i/ili okruženje u kojem žive. Naravno, bez obzira na godine, spol i struku.

 

Boja koju koristi je plava, a motivi su isprepleteni cvjetni uzroci inspirirani tradicionalnim moravskim umjetničkim djelima.

 

Foto: Obec Louka i Antonín Vrba

Izdvajamo

Iz drugih medija