'TIHI LJEPOTAN'

Britanci nahvalili naš grad na Jadranu: 'Dosta vam je Dubrovnika i Hvara? Ovo je pravi hrvatski dragulj...'

Po mišljenju britanske novinarke koju je naprosto oduševio, ovaj predivan hrvatski grad nepravedno je zapostavljen od strane turista koji ni ne znaju kakav je 'dragulj' nalazi na Jadranu

Tako blizu, a tako daleko od hrvatskih gužvi... Šibenik je tihi ljepotan, napisala je novinarka Mary Novakovich za britanski Evening Standard i tako nahvalila naš, po njezinom mišljenju, nepravedno zapostavljen grad na Jadranu.

- Gotovi ste s Dubrovnikom? Dosta vam je Hvara? Probajte Šibenik, manje poznati jadranski dragulj. Šibenik je samo sat vremena udaljen od splitske zračne luke, ali ga mase koje kreću na Hvar baš ne poznaju. Široka riva i sjajni kamen u starom gradu daju vam osjećaj opuštenosti. Kafići na rivi puni su Hrvata koji uživaju u kavi i tračaju. Otamo, kamene stepenice vode vas u labirinte ulica i trgova staroga grada - stoji u članku britanske novinarke koja je Šibenik uvrstila među najljepše mediteranske gradove.

- Ovaj okus prirode samo je uvod u dva hrvatska nacionalna parka na šibenskom pragu. Rijeka Krka koja utječe u grad dolazi iz slapova i jezera Nacionalnog parka Krka. Kao kontrast, tu je zapanjujuća ljepota 140 otoka Nacionalnog parka Kornati. Ovaj grad je lako promašiti ako ga ne tražite - na kraju je zaključila Novakovich.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:04