Ljetna bezbrižnost

Moro Beach Stupe u korčulanskom arhipelagu

Ljetna bezbrižnost, netaknuta priroda, azurno plavo more i vrhunska gastronomija čine vam se kao oličenje raja? U pravu ste, to zaista i jest raj i nalazi se na otočiću Vela Stupa, dvije nautičke milje južno od grada Korčule. Naime, tamo se nalazi Moro Beach Stupe, jedinstveni koncept koji sve to objedinjuje pod kuhačom poznatog chefa Igora Gudca i sous chefa Matije Kruhonje. U suradnji s grupom lokalnih poduzetnika koji su smatrali da Korčula i njen predivni arhipelag zaslužuju posebno mjesto za uživanje ova su dva gastronoma pokrenula izvrstan ugostiteljski projekt i u predivnom malom beach baru početkom lipnja dočekali svoje prve goste.




Prostor Moro Beach Stupe obuhvaća sigurni vez za plovila svih veličina, restoran, lounge prostor, vanjski šank i, naravno, plažu, a koncept njegova uređenja nastao je kao kombinacija ideja vlasnika, sugestija dizajnerskog tima koji je radio na vizualnom identitetu, ali i posjetitelja Stupa koje su oduvijek omiljeno izletište Korčulana.



Nepretenciozno, ali skladno uređenje obilježava jednostavan namještaj od prirodnih materijala i to uglavnom drva, s paletom boja koja se nametnula sama od sebe pa su tako gotovo svi komadi izvedeni u kombinaciji bijele i plave boje. Uređenje samog prostora trajalo je mjesecima, s radovima koji su započeli s prvim danima proljeća i koji su se svodili na obnovu krovišta na postojećem objektu i fugiranje u tradicionalnoj svijetloj fugi.





Stolovi, pultovi, podesti, most i ljuljačka izrađeni su iz stogodišnjeg slavonskog hrasta u stolariji Casa gialla iz Obrova, ležaljke i stolice uvoz su iz Grčke, dok su detalji, poput okvira za slike i barke za lounge, ručni rad korčulanskog restauratora Mihovila Depola. Također je važno naglasiti da su Stupe potpuno ekološki samoodržive, s 52 solarna panela koji daju 14 kw struje što je dovoljno i za uredan rad desalinizatora. Iako je glavnina posla bila gotova početkom lipnja, tim koji stoji iza ovog projekta ima još puno ideja koje planiraju ostvariti, što ne čudi s obzirom na inspirativnu snagu prirode koja ih okružuje.




Gastronomska strana priče je zaista vrhunska, s jelovnikom koji se mijenja iz dana u dan ovisno o dostupnosti svježih i lokalnih namirnica, pomno odabranim vinima i šarenim koktelima. Na ovom se malom otoku svakodnevno proizvode kruh, tjestenina, croissanti, domaći sladoled i sol, a gosti na vezištu u svemu tome mogu uživati od 7 ujutro pa do 2 poslije ponoći.


Reakcije gostiju najbolji su pokazatelj da je ovaj projekt pun pogodak jer su posjetitelji dobili mjesto gdje se mogu potpuno opustiti i maksimalno uživati. Jednostavno uređenje sa simpatičnim detaljima poput morske ljuljačke ili okvira za slike koji uokviruje najljepši pogled na plažu osmišljeno je tako da ističe prirodnu ljepotu korčulanskog arhipelaga i plavetnilo mora. Cijelom je timu koji stoji iza projekta Moro Beach Stupe bilo važno da ovo čarobno mjesto i dalje bude pristupačno svima, onima koji su ga voljeli i onima koji će ga tek zavoljeti, a mi smatramo da su i tome uspjeli!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:14