glamur i kampiranje

Novi glamping resort Ogulin: Što kažete na luksuzno kampiranje u ‘A-Frame kućicama‘ uz jezero?

 H3 Studio
Kućice su suvremena interpretacija arhetipskog oblika kuća Gorskog kotara ‘A-Frame house‘

Predviđeno je 20 glamping kućica sa saunama, bazenima ili jacuzzijima te parcele za privatne šatore, a naglasak je na senzornom parku, čiji je cilj pobuditi korisnicima osjetila

Glamping je, prema najjednostavnijoj definiciji, mješavina glamura i kampiranja. Riječ je, zapravo, o fuziji tih dvaju koncepata, koji kampiranje transformiraju u premium luksuzni smještaj u prirodi, a na našim područjima nije nikakva novost. Budući Glamping resort Ogulin definitivno će podići ponudu, kvalitetu i iskustvo glamuroznog kampiranja u Hrvatskoj.

Novi glamping resort specifičnog koncepta nalazit će se u neposrednoj blizini jezera Sabljaci, u naselju Otok Oštarijski, u sastavu grada Ogulina. Projekt je trenutačno u fazi izrade, a prema idejnoj arhitektonsko-urbanističkoj studiji koju je izradio H3 Studio, obuhvaća zemljište površine 45,821 četvorni metar, koje se nalazi unutar područja ugostiteljsko turističke namjene. Predviđeni su centralni objekt s recepcijom, kuhinjom, restoranom i kafićem, terasom, uredima, sanitarijama i spremištima, zatim 20 dvokrevetnih i četverokrevetnih glamping mobile home kućica, parcele za smještaj privatnih šatora i brojni javni sadržaji, odnosno sportsko-rekreacijske površine i igrališta.

image
Idejnu arhitektonsko-urbanističku studiju izradio je H3 Studio
H3 Studio
image
H3 Studio
image
H3 Studio

Projekt

45,821 četvorni metar površina je zemljišta na kojem je planirana realizacija resorta, a koje se nalazi unutar područja ugostiteljsko turističke namjene

image
H3 Studio
image
H3 Studio

POVEZANOST S PRIRODOM

Arhitekt Hrvoje Hanže Hanzlin iz H3 Studija pojašnjava kako se u dogovoru s investitorom došlo do ideje o glamping resortu u čijem je fokusu antistresni program svih sadržaja.

- S obzirom na to da je parcela okružena šumom, tu je i jezero, a u pozadini planina Klek, nismo se usmjerili na maksimalnu izgrađenost, nego smo osmisliti koncept koji će omogućiti povezanost s prirodom i predivne vizure, uz istodobnu visoku kvalitetu smještaja te sadržaj koji bi korisnicima pružio relaksaciju, mir i privatnost - kaže Hrvoje Hanže Hanlin i dodaje da je naglasak stoga stavljen na senzorni park, čiji je cilj pobuditi osjetila, smanjiti stres svakodnevnog užurbanog života i pomoći pri pronalaženju ravnoteže.

image
H3 Studio
image
H3 Studio
image
H3 Studio
image
H3 Studio
image
H3 Studio
image
H3 Studio

Sam resort podijeljen je na nekoliko zona, ovisno o konfiguraciji terena u nagibu. Na gornjem dijelu nižu se glamping kućice, a na donjem su javni sadržaji. Osim senzornog parka, predviđeni su tereni za tenis i mini golf, dječke igralište, igralište za pse i cvjetnjak. Predviđeno je i sanjkalište, a tartan- staza dugačka 500 metara povezuje sve sadržaje te, ovisno o godišnjem dobu, služi kao staza za trčanje, odnosno za nordijsko skijanje, jednu od popularnijih zimskih aktivnosti u Gorskom kotaru.

Duh podneblja vidljiv je i u oblikovanju objekata, uz korištenje lokalnih materijala, najviše drva.

- Oblik glamping mobile home kućica suvremena je interpretacija arhitipskog oblika kuća Gorskog kotara 'A-Frame house' - pojašnjava arhitekt. Dodaje da su se takve kuće nekad gradile s kamenom bazom, no ona je ovdje fizički dislocirana te "ugurana" u teren u nagibu, a koristi se kao pomoćna prostorija opremljena roštiljem i spremištima. Same kućice uzdignute su od tla te postavljene na drvene stupiće, dok je u prostoru između plato s bazenom ili jacuzzijem. Također, sve su opremljene i saunama. S jedne je strane na pročelju predviđeno jedro, na drugoj staklena stijena, a zahvaljujući konfiguraciji terena u nagibu sve kućice imaju pogled na jezero Sabljaci.

image
H3 Studio
image
Predviđeni su tereni za tenis i mini golf, dječje igralište, igralište za pse i cvjetnjak. Tartan staza povezuje sve sadržaje, a služi kao staza za trčanje, odnosno za nordijsko skijanje
H3 Studio
image
H3 Studio

PLATO ZA JOGU

Glavna je zgrada, pak, kružnog oblika i prizemna kako ne bi bila dominantna budući da je naglasak stavljen na glamping kućice. U suterenu zgrade je višenamjenski prostor, primjerice pozornica i plato za jogu.

Početak realizacije projekta još nije definiran s obzirom na to da se još čekaju potrebne dozvole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:13