VELIKI USPJEH

Park u Rovinju nominiran za dvije svjetske nagrade krajobrazne arhitekture

    AUTOR:
    • Korana Sutlić

  • OBJAVLJENO:
  • 20.06.2018. u 09:53

Novena d.o.o.

 

Projekt parka Hotela Amarin u Rovinju, krajobrazne, arhitektice Ksenije Jurčić Diminić, izveden 2016. godine nominiran je za uglednu bijenalnu nagradu Landezine International Landscape Award - LILA za krajobraznu arhitekturu. Isti je projekt nominiran i za bijenalnu nagradu Rosa Barba Landscape Price. Obje nagrade su internacionalne s ogromnim odazivom iz cijelog svijeta.

Novena d.o.o.

Novena d.o.o.

Novena d.o.o.


Park Family hotela Amarin koji se prostire na 10 hektara složeno je oblikovan, iz niza kreiranih atmosfera i tematskih zona; sjeverni pristupni parter s dekonstrukcijom istarske livade, južni vibrantni parter s aromatskim biljem, zone dječjih igrališta s modeliranim reljefom, zona konceptualnog voćnjaka, zona autohtone šumice alepskog bora, maslinika, zona autentične makije…Oblikovni karakter prostoru daje organička mreža staza koja pulsira prostorom, povezuje ga i istovremeno dijeli na mnoštvo zelenih niša. U tom komunikacijskom tkivu posebno je istaknuta modra staza koja u velikom luku dinamično povezuje hotel s vanjskim prostorom.

 

Novena d.o.o.

K.J. Diminić


Krajobraznim konceptom spojene su značajke iznimne mikrolokacije, karaktera slikovitog zapadnoistarskog krajolika, jedinstvenog spoja krškog reljefa, mediteranske vegetacije s morem, uz svijest o čuvanju tradicijskih vrijednosti ambijenta. Sam hotel djelo je studija UP

 

Izdvajamo

Iz drugih medija