D&D GRAND PRIX 2019.

Biografija arhitekta Damjana Gebera

Životopis

Damjan Geber dipl. ing. arh.

Suvlasnik i kreativni direktor Brigada d.o.o.

Damjan Geber je osnivač i kreativni direktor agencije Brigada* sa sjedištem u Zagrebu. Diplomirao je 2006. godine arhitekturu na Sveučilištu u Zagrebu, a užu specijalizaciju na području dizajna interijera i psihologije korisnika prostora stekao je na edukacijama u Japanu, Nizozemskoj i Engleskoj. Od osnivanja agencije fokusiran je na razvijanje svijesti o važnosti prostornog doživljaja i inovativnih načina razumjevanja ponašanja korisnika prostora kako bi stvorio projekte usklađene s očekivanjima investitora, ali prije svega krajnjih korisnika, bilo da se radi o kupcima, zaposlenicima ili posjetiteljima izložbe.

Nakon višegodišnjeg rada u nekoliko Zagrebačkih arhitektonskih studija, Brigadu je osnovao 2010. godine kao prvu kreativnu agenciju specijaliziranu za stvaranje jedinstvenog prostornog osjećaja i integraciju brandinga s prostorom, arhitekturu i produkt dizajn. Kreativni tim arhitekata, dizajnera i psihologa razvija različite tipologije prostornih koncepata, od trgovina i uredskih prostora do izložbi i interaktivnih instalacija koje brišu granicu između fizičkog i digitalnog svijeta. Brigada je partner agencije Bruketa&Žinić&Grey Zagreb te od 2017. godine postaje dio WPP globalne grupe kreativnih i komunikacijskih agencija.

Brigada je za svoje integrirane projekte osvajala domaća i strana priznanja na poljima arhitekture, dizajna i komunikacija. Između ostalih ‘Adris - paviljon koji svijetli u mraku’ osvojio je međunarodne nagrade Red Dot, Ideja X i Silver Drum, Izložba ‘Kultura pušenja’ u Gliptoteci Zagreb bila je finalist nagrade World Interior News Award i Bernardo Bernardi te je također osvojila Red Dot. 2018. godine za projekt ‘Croatia je Hrvatska - povijest pišemo sami’ osvojili su niz međunarodnih nagrada od kojih je najznačajnija nagrada International Interior Design Association za najbolji interijer na svijetu u kategoriji muzeja, prestižni German Design award i treći Red Dot te su po prvi put je predstavljali jedan hrvatski studio za dizajn interijera u finalu WAF (Svjetski festival arhitekture) u Amsterdamu.

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 19:44