D&D GRAND PRIX 2019.

Biografija arhitektice Tatjane Grozdanić Begović

Tanja Grozdanić Begović

Tanja Grozdanić Begović je arhitektica, rođena 1968. u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu te diplomirala na Arhitektonskom Fakultetu. 1994. godine osnovala je arhitektonski studio 3LHD s partnerima Sašom Begovićem, Markom Dabrovićem i Silvijem Novakom. 2016. imenovali su novu partnericu Paulu Kukuljicu. Studio 3LHD ove godine slavi 25 godina.

Od 1994. do 2004. Tanja je u 3LHD-u osim partnera i arhitekta bila i direktor. Članica je Hrvatske komore arhitekata od njezina osnutka, a zajedno s ostalim partnerima uključena je u arhitektonska predavanja, diskusije i radionice u brojnim institucijama u zemlji i inozemstvu.

Tanja sudjeluje u svim projektima ureda, od idejnih rješenja do detaljnih nacrta i realizacija - s posebnim naglaskom na projekte interijera. Bila je voditelj projekta jedne od najvažnijih 3LHD-ovih realizacija, Hotela Lone u Rovinju. Održavala je predavanja, sudjelovala u diskusijama, okruglim stolovima i radionicama u brojnim gradovima i institucijama: Zürichu, Rotterdamu, Londonu, Darmstadtu, Münchenu, Beču, Splitu, Zagrebu i Motovunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:27