NEKA VAS NJEZIN DOM INSPIRIRA

5 ideja za uređenje koje možete 'ukrasti' od ove stilistice

Često najbolje ideje za uređenje pronalazimo dok šetamo ulicama svoga grada ili zavirimo u tuđe domove

Fotografkinja i stilistica Susanna Hawkins obožava sve vezano za uređenje interijera, a svoju veliku ljubav, nadahnuća i dizajnerska putovanja svakodnevno dijeli na blogu SHnordic i istoimenom Instagram profilu @shnordic. Kao što samo ime bloga sugerira, na njezin je stil uvelike utjecao skandinavski stil i način života.

Svoj stil rado naziva skandi-maksimalizmom. Iako voli minimalne i čiste linije klastičnog skandinavskog dizajna, također u prostoru voli imati više slojeva i različitih dekoracija, što se najbolje vidi u njezinoj rezidenciji - sanjivoj viktorijanskoj kući koja oduševljava dizajnom, a neke biste ideje uređenja slobodno mogli 'ukrasti'. Mi sigurno hoćemo!

U nastavku vam donosimo njezinih pet kratkih, ali slatkih savjeta za stvaranje sretnijeg prostora ove zime.

1. Neka vam tekstura bude važnija od uzorka

Zašto zimu najradije provodimo vrijeme sklupčani ispod tople dekice ili s vrućom šalicom čaja u rukama? Zato što nam paše fizički dodir s materijalima, koji nas griju u hladnim zimskim danima. Zato Hawkins preferira teksture, a ne uzorke.

2. Neka ne bude sve neutralno

Iako s neutralnim bojama u prostoru nikada ne možete pogriješiti, nemojte se usredotoičiti isključivo na njih jer će vam dom izgledati dosadnjikavo.

- Volim prigušene, neutralne boje, ali u kombinaciji s jačim bojama - kaže Hawkins. Prljavo bijele, ljubičaste i bordo nijanse unosimo u dom početkom proljeća. Međutim, njihovi su hladni tonovi idealni za zimu.

3. Odložite deku gdje god možete

Bez obzira na to radi li se o uredskom stolcu, naslonjaču, stolcima u kuhinji ili pak trosjedu, deka je zimi uvijek dobro došla. Nabavite deke koje će vas ugrijati u ovim, sve hladnijim danima. Osim toga, u vaš će dom unijeti dašak udobnosti i ležerni ugođaj.

4. Ako imate kamin, iskoristite ga

Prvo što Hawkins učini kada temperatura počne padati jest - sjedne pred kamin.

- U jesenskim danima sve se bazira na pletenim dekama, baršunastim jastucima, svijećama i kaminu - kaže stilistica.

5. Eksperimentirajte s rasvjetom

Rasvjeta je bitan element svakog doma. Poigrajte se s različitim vrstama rasvjete, ali imajte na umu kakvu atmosferu želite stvoriti, koliko vam svjetla treba...

Izvor: Domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 10:57