VRUĆI TRENDOVI

6 detalja uz koje će vaš dom izgledati kao iz časopisa

Proljeće je stiglo, a mi već imamo u glavi pregršt planova o tome kako stilizirati svoje domove za ovu sezonu.

Možda smo malo pristrani, ali svaka isprika nam je dobrodošla da ubacimo dodatne boje i uzorke u naš prostor. Srećom, proljeće je doba godine koje opravdava sve promjene! I opet smo se udružili s Pinterestom kako bismo dobili najnovije vijesti o zabavnim trendovima koji će se očekivati ​​u idućim mjesecima. Trendova ima puno, ali uz ovih šest detalja koje možete vidjeti na fotografijama dolje, u jedno smo sigurni: ožujak, travanj i svibanj nikada nisu izgledali bolje nego ove godine.

Pampas trava! Kupiti je možete uglavnom u svim kontinentalnim rasadnicima (u Slavoniji je pampas trava vrlo uobičajena, ako se provezete po selima Brodsko-posavske županije često ćete vidjeti grmove pampasa ispred kuća, a ljudi koje čak i ne poznajete, ako ih upitate, presadnice će vam rado darovati). Fotografiju pampas trave uzeli smo sa stranice Could I have That.

Boje lavande, kao u sobi na slici dolje koju je objavio The Glitter Guide, jako su popularne ove sezone. Posebno atraktivno, ali i umirujuće djeluje kad je ovaj ton boje dosljedno proveden kroz sve elemente prostora - od zidova do namještaja i tepiha.

Herbariji su se vratili, ali na zidove. I ne morate ih više sami slagati, osim ako to baš želite. Uokvirene listove biljaka, ili pak crteže nalik na one kakve je Charles Darwin rukom radio na Galapagosu, možete naći vrlo jeftino i na policama Ikee.

Keramika i njoj nalik materijali. Pinterest se već pokazao kao dobar prognostičar trendova, i vjerujemo mu na riječ (pardon, na sliku, kao što je ova iz Hazel&Scouta) da ćemo se do kraja godine još dosta nagledati ručno i strojno rađenih posudica.

Novi pristup monokromatici vidljiv je u uređenju interijera ove sezone, posebice kod kuhinja kao u primjeru dolje. Bijela u kombinaciji s jednom pastelnom bojom koja se proteže i po neočekivanim površinama (primjerice po šanku, kao na ovoj slici koju je objavio The Maker Place), totalni je hit.

Mramorni detalji ili čitave površine od mramora u boji - najčešće ružičastoj ili boji kadulje, ove su godine prisutni na stranicama časopisa i u ponudi vrhunskih trgovina za opremanje kuhinja i kupaonica. Ove mramorne posudice za tekući sapun i druge potrepšine objavio je prodajni portal koji možete vidjeti ovdje.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:49