AKTUALNO

6 vrućih proizvoda sa sajma namještaja u Milanu

Ovo su lijepi komadi koji su privukli pozornost na Salone del Mobile 2019. Od stola  do aparata za kavu... Pogledajte o čemu se najviše priča na jednom od globalno relevantnijih dizajnerskih događaja

Još ovaj vikend (9. - 14. 4.) u Milanu se održava jedan od najrelavantnijih i najposjećenijih sajmova namještaja na svijetu. Salone del Mobile 2019. Na sajmu poznate svjetske tvrtke i apsolutni autoriteti u proizvodnji i prodaji namještaja i ostalih stvari za dom predstavljaju svoje novitete i vruće adute, a mi smo izdvojili samo mali dio onog što se trenutno tamo može vidjeti, a nama se jako svidjelo.

1. Jednostavno i moderno: stol Relate

Za prvu suradnju između švicarskog dizajnerskog studija Big-Game i svima znana skandinavska dizajnerska tvrtka Muuto, udobnost i funkcionalnost bili su primarni projektni ciljevi pri razvoju stola Relate. - Jednostavnost upotrebe i moderna estetika čine ga idealnim kandidatom za uklapanje u različite prostore i okruženja - objasnili su iz Muuta.

2. Blagovaonski stol kakav zaista želimo

Canal blagovaonski stol s potpisom španjolske dizajnerice Patricije Urquiole za talijansku tvrtku Riva 1920 izrađen je od masivnog drva, a njegov vrh je u lijepljenim letvicama i bočnim stranama, sa središnjim željeznim odjeljkom za pohranu predmeta. Površinu podupiru četiri snažne noge s geometrijskim dijelom.

3. LG-jeva instalacija s jedinstvenim OLED televizorima

Umjetnička instalacija Redefining Space nastala je suradnjom LG Electronicsa (LG) i renomirane kompanije za arhitekturu i industrijski dizajn Foster + Partners. Instalacija naglasak stavlja na jedinstvene televizore sa zaslonom na izvlačenje LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9), odnosno na prožimanje tehnologije i prostora. Cilj instalacije je da istodobno predstavlja i stambeni prostor i galeriju. Naime, LG-jev futuristički televizor transformira prostor koji u jednom trenutku može biti kućno kino s velikim zaslonom (pri korištenju opcije Full View), a u drugom trenutku taj isti prostor postaje izložbena galerija jer se zaslon uvuče u bazu od brušenog aluminija (pri korištenju opcije Zero View). Svjetlost koja se probija kroz izreze zidova instalacije oponaša način na koji sunčeva svjetlost mijenja položaj i intenzitet tijekom dana – čime se postiže dojam stvarnog prolaska vremena. Zaslon televizora se izvlači kad je okruženje svijetlo i puno zvukova te nestaje kad su svjetlo i zvuk prigušeni kako bi dočarao način na koji se LG-jeva tehnologija prilagođava životnom ritmu.

4. Reinterpretacija klasičnog talijanskog aparata

Britanski arhitekt David Chipperfield ponudio je dati svoj pečat klasičnom talijanskom aparatu za kavu koji je izumio Alfonso Bialetti 1930-ih. Chipperfieldova Moka za talijanski Alessi je tako suvremena nadogradnja Moka Expressa, jednog od najuspješnijih proizvoda koji su proizašli iz Italije nakon Drugog svjetskog rata. Kao i izvorni, ovaj aparat za espresso je izrađen od lijevanog aluminija i ima upečatljivo obrađeno tijelo. No, ima jednostavan profil, s ravnim poklopcem i besprijekornom ručkom.

5. Minimalistički bakreni sudoperi

Bassines, nova francuska linija finih bakrenih sudopera, zamisao je francuske tvrtke La Cornue i dizajnera Laurenta Besseasa. Leto kolekcija je izrazito minimalistička, a konačni oblik je namijenjen da skrene pozornost na kvalitetu materijala.

6. Udoban i atraktivan stolac

Zaobljeni kutovi i minimalistički okvir pružaju ležeran, opuštajući ugođaj svakome tko sjedi u stolcu Puffy. Dizajn: Busetti Garuti Redaelli za Calligaris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 05:54