MODERNE ZIDNE DEKORACIJE

7 kreativnih rješenja za svaki stil uređenja

 

Kako dekorirati zidove? Što objesiti, slike ili ogledalo? Koji stil odabrati? Ukrasiti samo jedan zid ili dva? Česta su pitanja, a odgovori ovise o stilu uređenja vašeg interijera, njegovoj površini, atmosferi koju želite postići i budžetu kojim raspolažete. Ideja i zanimljivih kreativnih rješenja ima zaista mnogo, što nas je potaknulo da vas inspiriramo i u nastavku pokažemo naših sedam favorita.

Okviri

Ako imate dovoljno veliku plohu na raspolaganju, možete se poigrati miješanjem okvira različitih veličina. Odlično izgledaju kada su postavljeni od poda do stropa, tako da cijela obitelj može uživati, a skladno će izgledati odaberete li jednu boju za sve okvire kao u ovom primjeru.

Geometrijski uzorci

Okviri ne moraju biti jedino rješenje. Još jedan odličan način za uređenje zida je pomoću boja pod uvjetom da ne koristite više od četiri različite. Napravite šablone ili označite prostor koji ćete bojiti prije nego što nanesete boju, a krajnji će rezultat biti moderan grafički uzorak koji izgleda jako efektno.

Prazni okviri

Ako skupljate okvire i nijedna ideja koju ste do sada vidjeli nije vas oduševila, ovo je prilika da isprobate jedan nov i efektan način dekoriranja zida. Iako je nekonvencionalan, može izgledati jako elegantno. Bitno je da odaberete kvalitetne zlatne ili srebrne okvire te ih postavite na atraktivnu boju zida. Spojiti ih možete malim čavlićima i dobrim ljepilom.

Slike s romantičnim ili poučnim porukama

Također mogu izgledati jako fora na zidu. S njima možete definirati prostor u sobi kao u ovom primjeru.

Police

Ako vas ideja o bušenju zida čini nervoznima, jednostavna polica iznad kauča ili u hodniku može vam poslužiti za dekoriranje zida. Pritom se možete poigrati različitim bojama i duljinama police.

Zidne obloge/tapete

Tapete sa živim bojama i uzorcima u retro ili modernom stilu veliki su hit. S njima možete pokriti cijeli zid i tako promijeniti raspoloženje u cijeloj sobi.

Simetrično postavljeni okviri

I za kraj, uredno posložene slikice na zidu rješenje su za sve koji vole red i simetriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:49