ZAGREBAČKI VELESAJAM

Ambienta 2019: Povratak omiljenih dizajn brendova

Što nam sve donosi bitno osvježeni koncept sajma? Prostoria, Nunc, Artisan, Dizz Concept, Mila&Milli, Blur Tag, Regeneracija... samo su neka od poznatih imena koja će vladati eventom

Ambienta 2019:
  • 10 punih paviljona Zagrebačkog velesajma obuhvatit će Ambienta 2019.
  • 461 domaći i inozemni izlagač iz 28 zemalja
  • 27.000 kvadrata pokrivat će događanje Ambienta 2019.

Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta 2019. održat će se od 9. do 13. listopada na Zagrebačkom velesajmu.

Kako su istaknuli organizatori, ovogodišnja Ambienta imat će sadržajni fokus na stanovanju i tematskoj priči o ideji, dizajnu, arhitekturi, građenju i hrvatskoj proizvodnji, i to na konceptu salonske postave u 10 paviljona Zagrebačkog velesajma, s ponudom čak 461 domaćeg i inozemnog izlagača. Područja koja će obuhvatiti Ambienta 2019. su design zone, namještaj, unutarnje uređenje, industrijski program, zatim građenje i opremanje, Horeca - Living Kitchen, Art Fair Zagreb, Presale Owner (ekskluzivna kupnja namještaja tvrtki Design Zone) te stručni i edukacijski program.

Tvrtka Prostoria ponudit će cijeli niz svojih dizajnerskih komada koji će biti na popustu i do 70 posto

DRVO

Sadržajni i kvantitativni rast izlagačkog segmenta iznad 50% u odnosu na 2018. godinu izravni je rezultat partnerskog odnosa s izlagačima, proaktivne i cjelovite organizacijske suradnje s Gradom Zagrebom te potpore Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Udruženja drvo-prerađivačke industrije te Hrvatskih šuma.

Već spomenuto područje imena Design Zone prepoznali su i struka i javnost, a na ovogodišnjem izdanju pokazat će visoko profiliran programski dio. Izlagat će vodeći hrvatski i inozemni proizvođači koji će se predstaviti s dizajnerskim primjercima: Artisan, Blue Tag, Dizz Concept, Nunc, Mila&Milli, Prostoria, Regeneracija.

Uz Design Zone, iz sadržaja namještaja i unutarnjeg uređenja valja izdvojiti i paviljon 5 - prizemlje na kojem će izlagati renomirane tvrtke poput Soleluxa, Fagusa, Wofi Leuchtena, Tepih centra, Kamina Hoyan, Tehno-doma, Tehnomonta, Drvone, Opreme A.L.T., Centra rasvjete, Habyja, Mihonovića, Arbolinea, Bokarta, dok će u paviljonu 8 izlagati jednako renomirana imena poput Drvnog klastera Drvo i namještaj iz Sarajeva, Drvnog klastera Hercegovine iz Mostara, Arbomaca (Holz-Her), Homateha, Hudeka... U paviljonu 8A bit će Interijer Color, Mobilar, Lineaflex C, Oriolik, Fi-Ma, Fitom, Vladić, Alto-trade, a u paviljonu 9 Prima, Spin Valis, DI Čazma, Conty i Hrvatske šume.

AUKCIJE

Novo tematsko područje na Ambienti 2019. je tzv. Art Fair Zagreb. Tako će u sklopu ovog područja, pod vodstvom art direktora Ante Potočnjaka, svoja umjetnička djela u paviljonu 6 predstaviti slikari, kipari i fotografi, a organizatori posebno izdvajaju nastup renomiranih umjetnika i galerista iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Održat će se i aukcija umjetnina na kojoj će se moći nabaviti 300-tinjak klasika hrvatske suvremene umjetnosti (poput Ivana Kožarića, Julija Knifera...), neki od značajnih predstavnika hrvatske konceptualne umjetnosti (Ivo Gattin, Braco Dimitrijević...), do važnih predstavnika mlađe generacije suvremene hrvatske umjetnosti (Kristijan Kožul, Marko Tadić...).

Na prodaji će biti i 100-tinjak umjetničkih fotografija poznatih hrvatskih suvremenih fotografa. Aukcija svih izloženih umjetnina održat će se u paviljonu 7A, u subotu 12. listopada s početkom u 13 sati, a drugi dio aukcije bit će u 15 sati.

Paviljon 11A bit će obilježen područjem građenja i opremanja. Kompatibilni, prostorni i tematski slijed sadržajno vezan uz parkete te druge podne i zidne obloge, prozore i vrata u paviljonu 11A te građevinske strojeve na otvorenom prostoru; Bjelin otok, Porta Dizajn, Inotherm, PRS-Majur, Pan parket, Drvoproizvod, Lokve, T.C. Požgaj, Hoco Stabil, Internorm, Hörmann, Udruženje prijevoznika OK Zagreb…

SNIŽENJA

U sklopu područja Horeca - Living Kitchen predstavit će se nove ponude u HoReCa sektoru neposredno nakon završetka turističke sezone te uz prezentaciju upotrebe opreme i uređaja za hotele, restorane i catering. Tako će u paviljonu 7 biti tvrtke Esse caffe, Monte cafe, Gastro stil, Ivmar, Amadria hoteli…

Valja napomenuti kako će svi posjetitelji tijekom trajanja salona u paviljonu 10A imati mogućnost kupnje namještaja tvrtki iz Design Zone na tzv. presale owner. Sigurni smo da će baš ovaj dio zanimati mnoge posjetitelje jer će baš tu moći pronaći brojne dizajnerske komade na vrućim sniženjima. Primjerice, prototipovi i salonski komadi tvrtke Prostoria bit će na popustu i do 70 posto.

Dolazak inozemnih stručnjaka obilježava snažan prateći program, predvođen stručnim skupom Ambienta za arhitekte na kojem će nastupiti nizozemski osnivač pokreta Trashpackers, Tijmen Sissing. Treba izdvojiti i panel “Industrija namještaja”, produkteku “Proizvodnja namještaja” - B2B dizajn platformu za stvaranje novih proizvoda i razgovore s profesionalcima iz svijeta dizajna.

Foto: Prostoria, NUNC, Milla&Milli

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:44