SAJAM NAMJEŠTAJA

VELIKI VODIČ KROZ SAJAM NAMJEŠTAJA Na Velesajmu više od 460 izlagača: Evo što se na Ambienti ne smije propustiti

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Ovogodišnje 46. po redu izdanje međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta okupilo je na Zagrebačkom velesajmu više od 460 izlagača.

U premium zoni svoje zamisli predstavili su brendovi poput Artisana, Nunca, Mila&Milli, iza kojeg stoji Ivić Pašalić, Regeneracije i Prostorije, sve redom dizajnerske kuće koje su ovjenčane prestižnim svjetskim nagradama.

No u moru modernog i atraktivnog namještaja, posjetiteljima je posebno zanimljiv novitet sajma - rasprodaja. Dizajnerske fotelje, stolci, naslonjači, sjedeće garniture, trosjedi, sofe, stolići, tepisi... A bilo je čak i lampi, u prostoru od 1000 četvornih metara u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma gdje zagorska tvrtka Prostoria ima garažnu rasprodaju. No, jučer, već drugog dana rasprodaje - dizajnerski namještaj je planuo. Garažna rasprodaja najatraktivniji je dio ovogodišnje Ambiente. Traje od srijede i trebala bi trajati do nedjelje, no kažu nam prodavači, sumnjaju da će do tada imati više što prodavati. Naime, već je prvog dana Ambiente, na ovoj rasprodaji dizajnerskog namještaja prodano više od pola sniženog asortimana.

- Ljudi su satima stajali u redovima, nismo mogli vjerovati - kaže prodavačica. Interes za dizajnerskim namještajem sve je iznenadio. Namještaj koji je često vrlo paprenih cijena, na garažnoj rasprodaji može se kupiti po znatno povoljnijim cijena, nižim od 20 pa sve do 80 posto, pristupačnim širokoj publici. Nema ograničenja, svi tipovi proizvoda su dostupni. Pitanje je jedino što ćete uhvatiti jer potražnja je nezapamćena. Zato smo se i sami uputili na Ambientu, ravno na rasprodaju kvalitetnog domaćeg dizajnerskog namještaja. Napravili smo shopping listu - za vas smo u preostaloj ponudi asortimana probrali namještaj koji je najviše snižen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:59