OBJEKT ŽUDNJE

Chia Cups, šalice Filipe Sorko najomiljeniji božićni poklon

Ručkice šalica pozlaćene su listerom koji sadrži malo pravog zlata, izrađuju se u malim kolekcijama i pazi se na svaki detalj. Chia šalice su pakirane i omotane u ručno točkani papir, s pripadajućom karticom i porukom

Svestrana kuharica, stilistica i organizatorica Tajnih večera Filipa Sorko početkom je godine lansirala svoju liniju šalica pod nazivom Chia cups, koje su ubrzo postale must have proizvod mnogih naših čitateljica i ako nas pitate idealan su božićni poklon s kojim jednostavno ne možete pogriješiti. Svestranu Filipu pitali smo kako je došla na ideju za šalice.

- Posuđe i kuhanje nekako idu zajedno, zar ne? Kada bih mogla, ja bi i kuhala, i bila modna dizajnerica, i štrikala i heklala, izrađivala keramiku, uređivala i stilizirala interijere i još svašta, svašta. Tako sam došla i na ideju da sama izradim svoje šalice. Zapazila sam da su društvene mreže u posljednje vrijeme preplavljene predivnim ručno rađenim posuđem, pa sam i sama poželjela nešto unikatno i posebno - smije se Filipa i dodaje kako je imala jednu zaista odličnu olakotnu okolnost.


- U prilog mi je išlo i to što mi je dečko akademski kipar. Upravo je on, na moj nagovor, napravio prvih šest šalica. Nagovarala sam ja njega i na tanjure, pa zdjelice itd. Za sada, zaživjele su samo šalice. Nakon što sam na svoj profil na Instagramu stavila fotografiju prvih šalica, počeli su se javljati ljudi kojima se jako sviđaju. Dečko i ja smo se okladili - dobije li fotografija količinu lajkova za koju smo mislili da ju nema šanse prijeći, bacamo se u proizvodnju! I evo nas sada ovdje - kaže kreativka.

Ručkice šalica pozlaćene su listerom koji u sebi sadrži postotak pravog zlata, izrađuju se u malim kolekcijama i pazi se na svaki detalj. Chia šalice su pakirane i omotane u ručno točkani papir, s pripadajućom karticom i porukom. A neke od njih do svojih će novih domova putovati čak u London, Beograd, Njemačku i Švicarsku. Pitamo Filipu koliko je izrada zahtjevna.


- To nije nimalo lagan i brz posao. Svaka šalica prođe najmanje šest puta kroz moje ruke, oblikuje se, brusi, točka, glazira, nanosi se zlato, tri puta ide u peć, pa nakon toga preživi sva moja fotkanja i snimanja za Instagram, umatanja, pakiranje u kutije i na kraju je jako važno da preživi i slanje na adrese novih vlasnika - objašnjava i ističe da je svaka šalica unikatna.

- Unikatna i potpuno drukčija, različite veličine, malo ili više iskrivljena, s gušćim ili rjeđim točkicama, s većom ili manjom ručkicom itd., nemoguće je ponoviti istu i to je ono što mi se jako sviđa! Svatko tko bude imao svoju Chia šalicu, može biti siguran da je jedini na svijetu koji ima takvu, unikat, poput malog umjetničkog djela, napravljenu s puno ljubavi i pažnje - naglašava kreativna kuharica. Nova tura Chia cupsa stiže za nekoliko dana, a prodavat će se putem Filipina Instagrama @filipaasorko.



Foto: Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:32