Objekt žudnje

Dekoracije iz Dizajnholika

Fora plakati s duhovitim slikama i porukama

Često nam dođu ljudi sa željom da im na originalni način riješimo zidove, a plakati su jedno od cjenovno najpristupačnijih rješenja koje daju veliku mogućnost individualizacije i personalizacije, objašnjava Ivana Ferenčak, vlasnica trgovine Dizajnholik koji odnedavno u svojoj ponudi ima cool zidne postere s raznim duhovitim slikama i porukama, ali i instalacije i asemblaže tj. trodimenzionalne radove.

- Kada uređujem stan, prvo dugo i opsežno porazgovaram s vlasnicima. To je razgovor po modelu nekog psiho testa. Ispitujem ih koji su im omiljeni filmovi, glazba, aktivnosti... Ukratko, pokušavam naći neku temu koju ću moći prenijeti u izgled stana i koja će jasno odražavati njih - priča. Neki od plakata koje je napravila za klijente toliko su joj se svidjeli da ih je odlučila pustiti u prodaju i sada mogu kupiti u trgovini Dizajnholik. Mogu se naručiti u željenim dimenzijama i na različitim vrstama papira. Priređeni su za paspartu ili bez njega, ovisno o temi.

- Na puštanje plakata u redovnu prodaju inspirirala me prijateljica i sommelierka Jelena Šimić Valentić za koju trenutačno radimo mali makeover prostora u kojemu će biti prvi hrvatski vinski butik. Ona nam je zadala temu: plakati s temom vina. I tako je sve krenulo - prisjetila se.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:31