Limitirana serija

Diptyque Roses, miris ruže zarobljen u novim predivnim svijećama

 

Svake nas godine za Valentinovo iznova obraduje kolekcija svijeća Diptyque Roses. Ove godine su lansirali dvije nove svijeće u limitiranoj seriji naziva: Centifolia i Damascena.

Ove divne mirisne svijeće dolaze pakirane u matiranim staklenim posudama s divnim uzorkom ruža na vanjskoj strani, kojima je teško odoljeti.

Ako volite mirisne svijeće, miris čiste ruže ili ružu pomiješanu s drugim notama, nove će vam se Diptyque svijeće zasigurno svidjeti. Ruža lijepo miriše samostalno, ali i kada je pomiješana s notama koje nisu cvjetne.

Intenzivnog su mirisa, cvjetne su i praškaste. Centifolia je nježnija i ima manje začina, a napravljena je od ruža iz regije Grasse u Francuskoj gdje se uzgajaju od 16. stoljeća. Ruža Centifolia se također naziva i majska ruža prema mjesecu u kojem je ubrana, a dolazi iz latinskog (centum = sto + folio = list) zbog brojnosti latica, za koje se kaže da ih ima stotinu.

Damascena ima lijepu kombinaciju svijetle ružičaste i narančaste boje. Vrlo je moćnog cvjetnog, praškastog i slatkog mirisa. Ako volite čist miris ruže, ovaj ćete apsolutno obožavati!

Diptyque svijeće imaju još jednu prednost, a to je da staklene posude nakon što svijeća izgori možete reciklirati i koristiti kao dio dekora. Kratka napomena o staklenim posudama, ako ste novi u recikliranju stakla. Kako imaju vrlo delikatnu završnu obradu izbjegavajte čišćenje s krutim spužvicama, jer se mogu izlizati i ogrebati. Također, nakon prvog paljenja svijeće i prije nego što ju potpuno izgorite, potrebno je skratiti fitilj kako biste izbjegli spaljivanje stakla sa strana ili na vrhovima.

Nakon što završe s izgaranjem, svijeće je potrebno očistiti, što možete napraviti pomoću malog nožića. Uklonite metalni krug koji se nalazi u bazi ako već nije ispao. Za čišćenje stakla od voska, natopite posudu vrućom vodom i sapunom za pranje posuđe te obrišite papirnim ručnikom. Cijeli proces je potrebno ponoviti, dok vosak potpuno ne nestane. Nemojte koristiti baš kipuću vodu jer može razbiti staklo. Topla voda iz slavine sasvim je dobar saveznik u omekšavanja voska, a sapun pomaže pri čišćenju stakla.

Svijeće su dostupne u zagrebačkoj trgovini Modus, više na www.modusdesignshop.com.

Foto: thebeautylookbook.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:52