LEGO & IKEA

Fantastičan izum koji učenje čini jednostavnim i zabavnim

Maarqa, arhitektonski studij iz Portugala, napravio je genijalnu transformaciju Ikeinog stolića koju će na svoj popis želja staviti svi ljubitelji LEGO kockica. Od onih najmlađih do onih najstarijih.

Ne radi se samo o dekoraciji. Tim iz studija Maarqa napravio je multifunkcionalan stolić koji će zavoljeti svi predškolci, školarci i studenti. Projekt su nazvali SIT-READ-PLAY (Sjedni, čitaj, igraj se). Mislili su prvenstveno na potrebe studenata i školaraca tijekom učenja. Naime, ta aktivnost više ne izgleda tako da osoba sjedi za radnim stolom i čita knjigu. Učenje danas najčešće uključuje laptop, zajedno s knjigom ili raznim skriptama.

Stoga je ovaj Ikein stolić s LEGO kockicama osmišljen kao dodatak klasičnom radnom stolu. Dok na ograničenom prostoru radnog stola stoji laptop, na Ikeinom stoliću knjigu pridržavaju posložene LEGO kockice.

Kada se nekoliko LEGO kockica makne, ostaje ravna površina, a stolić dobiva ulogu malog stolca za sjedenje ili stolića za grickalice.

Predškolcima i školarcima vjerojatno je najzanimljiviji onaj posljednji i najzabavniji dio. Stolić može poslužiti i kao savršen kutak za igranje s LEGO kockicama.

Izvor: designboom
Foto: Maarga

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:14