SAVRŠENO NESAVRŠENA

Industriell, Ikeina nova kolekcija namještaja

Savršeno nesavršena Ikeina nova kolekcija namještaja izgleda kao da je izrađena ručno

Nizozemski dizajner Piet Hein Eek kreirao je kolekciju namještaja u kojoj su godovi, mrlje od boje i spojevi stavljeni u prvi plan.

Nova Ikeina kolekcija namještaja Industriell sasvim je drugačija od onoga što smo do sada vidjeli. U skladu s Hein Eekovim nacrtima, namještaj u ovoj kolekciji imat će naglašene godove i spojnice, a na nekim proizvodima su prisutne čak i mrlje od boje u žutim, plavim i sivim nijansama. Za izradu gotovo svih proizvoda, korištene su nove tehnike ne bi li se dobio dojam da je namještaj izrađen ručno, što će omogućiti da se prodaje po niskim cijenama za široko tržište.

Kako ističu u Ikei, cilj kolekcije Industriell bio je da se „redefinira masovna proizvodnja namještaja i da se uniformiranost okrene naopako“. Upravo smo to i dobili – savršeno nesavršen namještaj!

Nije greška

„Najveći izazov pri izradi bio je da se zadrže one nesavršenosti koje svaku rukotvorinu čine jedinstvenom. Bilo je dosta teško uvjeriti radnike u tvornici da odjednom prihvate sve one stvari na koje su do sada gledali kao na greške“ – izjavio je nizozemski dizajner.

Od travnja u odabranim trgovinama

U kolekciji Industriell naći će se širok izbor proizvoda poput stolica, stolova, keramike, tekstila i staklene galanterije. Njeno lansiranje je najavljeno za travanj i bit će dostupna u ograničenim količinama i u određenim europskim zemljama. Da li stiže u Hrvatsku za sada nije poznato.

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:31